IKEA legt eerste steen voor nieuw woonwarenhuis in Hasselt

IKEA heeft vandaag de eerste steen gelegd voor haar gloednieuwe woonwarenhuis in Hasselt. IKEA Hasselt zal in het voorjaar van 2016 de deuren openen en zal werk verschaffen aan zo’n 350 mensen. Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters, de Limburgse gouverneur Herman Reynders en de Hasseltse burgemeester Hilde Claes onderstreepten op de eerste steenlegging het belang van IKEA Hasselt voor de economie en de tewerkstelling in de regio.

Met de eerste steenlegging geeft IKEA het officiële startschot voor de bouw van haar nieuwe woonwarenhuis in Hasselt. IKEA Hasselt krijgt een oppervlakte van 39.000m², wordt uitgerust met de meest moderne en duurzame technieken, en krijgt een grote glazen vitrine net naast de markthal. Een parking voor 1.400 wagens en een eigen bushalte zorgen voor een vlotte bereikbaarheid. Aangrenzend aan het woonwarenhuis plant IKEA een complementair retailprogramma.

De reacties van onze toekomstige klanten, maar ook die van de duizenden kandidaten voor onze eerste vacatures, tonen een groot enthousiasme voor IKEA Hasselt. IKEA wil dichterbij haar klanten komen, en wil tegelijkertijd haar steentje bijdragen aan de economische relance en de tewerkstelling in de regio”, zegt winkeldirecteur Denis Hautcourt.

350 jobs boost voor werkgelegenheid

IKEA werkte bij het voorbereiden van de komst van het nieuwe woonwarenhuis in Hasselt nauw samen met de Vlaamse regering, de provincie Limburg en de stad Hasselt.

Vandaag hebben we niet alleen de eerste steen van de nieuwe IKEA-vestiging gelegd, maar krijgt ook de Limburgse werkgelegenheid een enorme boost. Limburg heeft zoveel talent dat popelt om weer aan de slag te gaan. Dankzij IKEA Hasselt krijgen 350 mensen de kans om hun competenties en talenten dag in dag uit in te zetten”, aldus Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters.

Aantrekkingskracht van Limburg en Hasselt verder vergroten

IKEA Hasselt bewijst dat de uitvoering van het weldoordachte SALK-plan, een actieplan dat Limburg extra economische zuurstof moet geven, op schema zit en duurzame jobs creëert. Met het aantrekken van IKEA, als één van de vele nieuwe investeringsdossiers in Limburg, heb ik er als gouverneur dan ook het volste vertrouwen in dat het goed komt met onze provincie. Wij hebben dan ook de ambitie om met de Limburgse aanpak het wereldsucces van IKEA te evenaren”, klinkt het bij Herman Reynders, gouverneur van Limburg.

Ook Hilde Claes, burgemeester van Hasselt, toont zich tevreden met de komst van IKEA. “Dat we deze winkel binnenkort mogen verwelkomen is een zeer goede zaak, zowel voor Hasselt als haar inwoners. Omwille van het unieke aanbod heeft IKEA een grote aantrekkingskracht en dus het potentieel om heel wat extra shoppers naar Hasselt te halen. Op die manier wordt Hasselt als winkelstad completer en versterken we onze positie als vierde winkelstad van Vlaanderen. Dit is belangrijk, want de Hasseltse winkels vormen samen een belangrijke werkgever en zijn onmisbaar voor ons economisch weefsel.

Job Info Dag startschot voor tweede en grootste rekruteringsgolf

IKEA Hasselt zal voor 350 nieuwe jobs zorgen, 300 rechtstreeks bij IKEA en nog eens een vijftigtal onrechtstreeks (schoonmaak, beveiliging,...). “De eerste 40 vacatures zijn een paar weken geleden gelanceerd, de respons was overweldigend”, zegt winkeldirecteur Denis Hautcourt. “Het enthousiasme is enorm groot en ook de kwaliteit ligt hoog. Binnen twee weken geven we met een Job info dag het startschot voor de tweede en grootste rekruteringsgolf. We gaan dan op zoek naar alle overige medewerkers voor IKEA Hasselt: ongeveer 250 mensen voor onder andere onze verkoopsafdelingen, de logistiek, het restaurant, en onze klantendienst.

Voor de rekrutering werkt IKEA nauw samen met de VDAB, onder meer voor de screening van kandidaten en de organisatie van interviews in Hasselt.

Opening IKEA Hasselt in voorjaar 2016

De opening van IKEA Hasselt is voorzien in het voorjaar van 2016. IKEA verwacht jaarlijks 1,6 miljoen bezoekers voor het nieuwe woonwarenhuis.

Annelies Nauwelaerts

PR Manager, IKEA België

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.400 medewerkers.