IKEA maakt slimme verlichting in huis makkelijk en betaalbaar

IKEA maakt slimme verlichting in huis makkelijk en betaalbaar

Vanaf 1 april bij IKEA

Vrijdag 31 maart 2017 — IKEA lanceert de Smart Lighting collectie: kant-en-klare sets slimme led-verlichting die makkelijk te installeren zijn en bovendien betaalbaar voor iedereen. In de nieuwe TRÅDFRI ledlamp is innovatieve technologie verwerkt waarmee je eenvoudig en draadloos kan dimmen en schakelen tussen verschillende tinten licht. Het is een plug-and-playoplossing: er komt dus geen vaste installatie of elektricien bij kijken. Via de TRÅDFRI app, de eerste digitale woninginrichtingsoplossing van IKEA, kunnen mensen de verlichting aanpassen aan hun wensen via hun telefoon of tablet. Daarnaast bevat het assortiment slimme verlichting ook lichtpanelen, kastdeuren met geïntegreerde led-verlichting, een draadloze bewegingssensor en dimsets. Maak kennis met de nieuwe Smart Lighting collectie die vanaf 1 april 2017 verkrijgbaar is in de Belgische IKEA woonwarenhuizen. 

Schakelen met je smartphone

De TRÅDFRI verbindingshubset bestaat uit twee ledlampen, een afstandsbediening, een verbindingshub en een app. De verbindingshub - de verbindende schakel tussen netwerken - zorgt ervoor dat je de led-verlichting kan regelen via de TRÅDFRI app op je smartphone. Zo kan je via je mobiele telefoon de ledlampen aan - en uitzetten, dimmen, timen en de warmte van het licht bepalen. De app is vanaf 1 april gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

Sfeervolle lichtpanelen en kastdeuren

Met led is het ook mogelijk om sfeervolle vlakken in je huis te verlichten. De FLOALT lichtpanelen zijn verkrijgbaar in drie formaten en zijn geschikt om aan de wand of het plafond te bevestigen. De warmte van het licht of dimmen kan eenvoudig met de TRÅDFRI afstandsbediening.

Maak van je BESTÅ opbergkast een sfeervolle lichtbron met de SURTE deur met geïntegreerde led-verlichting. Zo krijgt je kast ineens een dubbele functie. Wil je op dezelfde manier meer licht in de keuken creëren? De stijlvolle JORMLIEN led-deuren zijn speciaal ontwikkeld voor de METOD keukenkastjes. Met de TRÅDFRI afstandsbediening regel je draadloos de verlichting in de deuren.

Licht voor elke stemming

De TRÅDFRI draadloze bewegingssensor set bestaat uit een ledlamp en sensor die reageert op beweging. Deze verlichting geeft je thuis een veilig gevoel, want het licht springt automatisch aan zodra je langs loopt. Je kan bovendien zelf bepalen wanneer het licht weer automatisch uitgaat: na 1, 5 of 10 minuten.

In een handomdraai verander je de sfeer in huis met de TRÅDFRI ledlamp en dimmer. Deze kant-en-klare set bestaat uit een ledlamp en een ronde afstandsbediening waarmee je het licht dimt en schakelt tussen verschillende tinten wit licht. De installatie is simpel, want je hoeft alleen maar de oude lichtbron te vervangen door de nieuwe ledlamp.

Meer toelichting nodig? Ontdek dan de volledige Smart Lighting collectie in het persdossier.

Ontdek de beelden in de IKEA Media Gallery.

IKEA - Smart Lighting Collectie "life at home"

TRÅDFRI verbindingshubset 89,90/st.
FLOALT ledlichtpaneel 139,-/st.
SURTE ledlichtdeur 100,-/st
JORMLIEN ledlichtdeur 120,-/st.
TRÅDFRI bewegingssensorset 29,99/st
TRÅDFRI dimset 34,99/st
TRÅDFRI dimset 19,99/st.
Smart Lighting Collection
Smart Lighting Collection
Miguel Aguza Country External Communication Manager at IKEA
Audrey Verhulst oona
Manon Gerlo oona