IKEA Mons ontvangt vandaag eerste klanten

Het is zo ver: IKEA Mons heeft officieel de deuren geopend. IKEA verwelkomde vandaag de eerste klanten in het bijzijn van Minister van Staat en Burgemeester van Mons Elio Di Rupo, Schepen van economische ontwikkeling Nicolas Martin en vele andere partners die de opening van dit nieuwe woonwarenhuis mogelijk hebben gemaakt. Na een bouwperiode van 11 maanden is IKEA Mons sinds 10 uur deze ochtend open voor het grote publiek.

De officiële inhuldigingsceremonie van IKEA Mons begon iets voor 10 uur in het bijzijn van de eerste klanten. Een boomstam werd doormidden gezaagd als symbolische geluksbrenger voor het woonwarenhuis en de bezoekers. Om 10 uur stipt zwaaiden de deuren officieel open en werden de klanten onder luid applaus van de IKEA medewerkers verwelkomd in het splinternieuwe woonwarenhuis.

“Heel veel mensen hebben hard gewerkt aan dit woonwarenhuis. We hebben dan ook reikhalzend uitgekeken naar de opening”, zegt Petr Pokorny, de trotse winkeldirecteur van IKEA Mons. “IKEA Mons is uniek in vergelijking met de andere Belgische IKEA woonwarenhuizen. Het is namelijk de eerste keer dat een Belgisch IKEA woonwarenhuis grenst aan een bestaand winkelcentrum, Les Grands Prés, met een binnenplaats die ze fysiek met elkaar verbindt. Door deze inrichting kunnen bezoekers genieten van een unieke winkelervaring. Ze kunnen IKEA en andere winkels bezoeken, allemaal onder hetzelfde dak. Bovendien baadt het woonwarenhuis in het daglicht door het glasraam, wat winkelen bij IKEA nog veel aangenamer maakt.”

De gebruikte bouwtechnieken voor IKEA Mons, een woonwarenhuis van 35.000 m², zijn een goed voorbeeld van duurzame ontwikkeling. De meest opmerkelijke voorbeelden hiervan zijn de verlichting, die voor 100 % uit leds bestaat, de zonnepanelen op het dak, de warmtepompen en de oplaadstations voor elektrische wagens op de parking.

Met dit nieuwe woonwarenhuis staat IKEA dichter bij de inwoners van Mons en Henegouwen. IKEA Mons hoopt meer dan 2 miljoen bezoekers te verwelkomen per jaar. Voorts heeft IKEA zich achter het stadsprogramma geschaard om Mons nieuw leven in te blazen. Burgemeester Elio Di Rupo licht dit toe: “De IKEA opening speelt in op een zeer grote vraag van de inwoners van Mons en van deze regio. We verwachten 2 miljoen bezoekers per jaar. Zij zullen een positief effect hebben op de hele stad. We stellen dus alles in het werk om klanten naar het stadscentrum te lokken. Dit is ook uitstekend nieuws voor de werkgelegenheid want het woonwarenhuis stelt veel medewerkers uit de regio te werk.”

“De laatste maanden werden 350 mensen aangenomen om in het nieuwe woonwarenhuis in Mons te werken. Zij hebben een uitgebreide opleiding gevolgd en zijn klaar om te beginnen in hun nieuwe functie”, zegt Petr Pokorny. "Zij zullen van dit nieuwe woonwarenhuis een succes helpen maken. Ze hadden de eer het woonwarenhuis in avant-première te bezoeken op 6 februari.”

IKEA Mons zal 6 dagen op 7 open zijn:

  • maandag tot donderdag tussen 10 en 20 uur

  • vrijdag tussen 10 en 21 uur

  • zaterdag tussen 9 en 20 uur

Het woonwarenhuis zal uitzonderlijk open zijn op zondag 14 februari.

Ingrid Vertongen

PR Manager , IKEA Belgique

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.400 medewerkers.