IKEA Foundation schenkt 3 miljoen euro aan UNICEF voor noodhulp in Nepal

Naar aanleiding van de zware aardbeving die Nepal met een vernietigende kracht trof op 25 april, heeft de IKEA Foundation 3 miljoen euro geschonken aan UNICEF voor noodhulp.

Kinderen zijn altijd het meest kwetsbaar in noodsituaties. Volgens de huidige schattingen zijn in de zwaarst getroffen gebieden meer dan 1,7 miljoen kinderen slachtoffer geworden van de aardbeving. Naast de traumatische ervaring, de vele overledenen en de verwoeste woningen worden de kinderen en de gezinnen geconfronteerd met levensbedreigende tekorten. In de getroffen gebieden hebben gezinnen en kinderen dringend nood aan hulp om de nasleep van deze verwoestende ramp te overleven.

De financiële steun van de IKEA Foundation, de grootste privépartner van UNICEF, zal een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van de noodhulpacties van UNICEF in de eerste stadia van de hulpverlening, en helpt zo de gezondheid en de veiligheid te garanderen van de kinderen en gezinnen die door de ramp getroffen werden.

We zijn de IKEA Foundation echt dankbaar voor hun snelle en waardevolle bijdrage, die UNICEF helpt om de kinderen en de gezinnen te bereiken wier leven zo traumatisch werd getroffen door de verwoestende aardbeving”, zegt Gérard Bocquenet, UNICEF Director of Private Fundraising and Partnerships.

Per Heggenes, CEO van de IKEA Foundation: “Met dit engagement willen we de hele privésector aanmoedigen om mee te doen en een aanzienlijke financiële bijdrage te leveren om Nepal de steun te bieden die het dringend nodig heeft. In deze verschrikkelijke periode zijn kinderen bijzonder kwetsbaar en zij lijden het meest onder deze situatie.

UNICEF mobiliseert noodhulpgoederen die snel verspreid kunnen worden in de zones die getroffen zijn door de dodelijkste aardbeving in Nepal in 80 jaar. UNICEF zorgt voor schoon water, medische en paramedische hulpgoederen, tenten, dekens, rehydratiezouten en zinktabletten voor kinderen en hun gezinnen. In de moeilijke dagen die volgen, zal de bijdrage van de IKEA Foundation een cruciale hulp zijn voor de noodhulpacties van UNICEF.

 

 

 

Over de IKEA Foundation

De IKEA Foundation, de filantropische arm van het Zweedse meubelbedrijf IKEA, streeft ernaar de kansen voor kinderen en jongeren in een aantal van ’s werelds armste gemeenschappen te verbeteren door financiële steun te geven aan totaalprogramma’s op lange termijn die een ingrijpende en blijvende verandering kunnen teweegbrengen. De IKEA Foundation werkt samen met sterke, strategisch gekozen partners voor het toepassen van innoverende benaderingen om grootschalige resultaten te bereiken in vier kerngebieden in het leven van een kind: een thuis, een gezonde start in het leven, kwaliteitsonderwijs en een stabiel gezinsinkomen. Verneem hier meer over op www.ikeafoundation.org en www.facebook.com/IKEAfoundation

Over UNICEF

UNICEF is in meer dan 190 landen en gebieden aanwezig en helpt kinderen niet alleen te overleven maar ook zich ten volle te ontplooien, van de vroegste kinderjaren tot de adolescentie. UNICEF is 's werelds belangrijkste verstrekker van vaccins in ontwikkelingslanden, draagt bij tot de gezondheid, correcte voeding, zuiver water en hygiëne voor kinderen, tot kwaliteitsvol basisonderwijs voor alle jongens en meisjes, en tot de bescherming van kinderen tegen geweld, uitbuiting en aids. UNICEF wordt volledig gefinancierd door vrijwillige bijdragen van particulieren, bedrijven, stichtingen en overheden. Voor meer informatie over UNICEF en zijn activiteiten, ga naar <www.unicef.org> Volg ons op Twitter en Facebook.

Contacteer ons
Annelies Nauwelaerts PR Manager, IKEA Belgium
Annelies Nauwelaerts PR Manager, IKEA Belgium
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4420 medewerkers.