IKEA opent eerste winkel in India

Vandaag opent de IKEA Group, ’s werelds grootste verkoper van interieurproducten, haar eerste winkel in India, in de stad Hyderabad. De winkel beslaat een oppervlakte van meer dan 3700 m² en ligt in het hart van HITEC City, het IT-district van Hyderabad. Met 1000 zitplaatsen heeft IKEA Hyderabad bovendien het grootste IKEA restaurant ter wereld.

De IKEA Group (INGKA Holding B.V. en de entiteiten die het controleert) heeft langetermijnplannen in India, waar het merk IKEA al meer dan 30 jaar aanwezig is. De IKEA Group is de eerste grote, aan één merk verbonden retailer die FDI-goedkeuring* (voor rechtstreekse buitenlandse investeringen) heeft gekregen en is van plan om de komende jaren winkels en andere touchpoints te openen in verschillende grote Indiase steden. De eerste IKEA winkel in India opent vandaag, 9 augustus 2018, de deuren in Hyderabad en wordt gevolgd door een vestiging in Navi Mumbai die naar verwachting zal openen in 2019. Tot nu toe heeft de IKEA Group vier terreinen aangekocht in de deelstaten Telangana, Maharashtra, Karnataka en Delhi/NCR.

“Vandaag is een moment om trots op te zijn: het is een belangrijke mijlpaal in een verhaal dat meer dan 30 jaar geleden begon, toen IKEA ging samenwerken met plaatselijke producenten in India. India is een belangrijke nieuwe markt waarvoor wij langetermijnplannen hebben. We brengen een inspirerend interieuraanbod vol betaalbare en praktische producten en zijn helemaal klaar om de behoeften, frustraties en dromen van onze Indiase klanten thuis te begrijpen en te beantwoorden”, aldus Jesper Brodin, CEO van de IKEA Group.

IKEA Hyderabad is ingeplant op een terrein van 5,3 ha in HITEC City, het techdistrict van de stad. De winkel is ca. 3700 m2 groot en zal naar schatting jaarlijks meer dan 7 miljoen bezoekers ontvangen. Ongeveer 950 medewerkers zullen er alles in goede banen leiden. In lijn met het streven van de IKEA Group om op alle niveaus en in alle domeinen van haar  activiteiten 50% vrouwelijke medewerkers te hebben, zal IKEA Hyderabad 47% vrouwelijke werknemers tellen. Daarnaast streeft de IKEA Group ernaar om duurzaamheid te integreren in al haar bedrijfsactiviteiten, zowel in de winkels als in de IKEA toeleveringsketen. Ook alle IKEA winkels in India zullen dus werken met zonnepanelen, ledverlichting, waterzuiveringsstations en moderne afvalbeheersystemen.

Op basis van uitgebreid onderzoek met bijna 1000 huisbezoeken zal de winkel interieurs tentoonstellen om klanten te inspireren en zal het werken met een aangepast assortiment van producten die relevant zijn voor de plaatselijke markt, zoals masala-dozen (voor specerijen), snelkookpannen, idli-pannen, kleurrijk textiel en zelfs plaatselijk geproduceerde duurzame matrassen met een kernlaag van kokosvezel. Net als in alle andere IKEA winkels kan je in de winkel in Hyderabad ook alle IKEA klassiekers zoals de BILLY boekenkast, de KLIPPAN zitbank, het LACK tafeltje en de POÄNG fauteuil kopen. Er komt bovendien een restaurant met 1000 zitplaatsen, waar bezoekers niet alleen de Zweedse keuken met een Indisch tintje kunnen proberen, maar ook plaatselijke specialiteiten zoals biryani, samosa’s en dal makhni staan er op het menu.

De IKEA Group wil het leven van zoveel mogelijk mensen beter maken met een relevant, betaalbaar en toegankelijk aanbod. Voor de Indiase markt werden zo’n 1000 producten speciaal ontwikkeld met een verkoopprijs lager dan 200 roepie (€ 2,51). Bovendien zal IKEA Retail India betaalbare, flexibele services aanbieden zoals levering en montage om klanten te helpen die misschien nog niet helemaal vertrouwd zijn met het doe-het-zelfconcept van IKEA.

“Bij IKEA zijn de mensen, de gemeenschap en de bijdrage die wij aan de planeet kunnen leveren onze hoogste prioriteit. De afgelopen vijf jaar heeft het IKEA team een bijzonder solide basis gelegd voor ons toekomstige succes. Mijn dank gaat uit naar al onze vrienden in India, onder wie de overheid en haar medewerkers, voor de steun en de samenwerking om deze droom waar te maken”, zegt Peter Betzel, Country Retail Manager van IKEA Retail India.

* FDI-approval: Foreign Direct Investments Approval, goedkeuring voor rechtstreekse buitenlandse investeringen in India.

 

Over IKEA en IKEA Retail India

De IKEA visie bestaat erin een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Om dat te doen, bieden we een assortiment goed ontworpen, functionele en betaalbare kwaliteitswoonartikelen aan die geproduceerd worden met zorg voor mens en milieu.

IKEA Belgium Press Office

(Enkel voor pers)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.