IKEA roept bedhemels voor kinderbedden terug wegens gevaar voor verstrengeling

IKEA verzoekt klanten in het bezit van een IKEA bedhemel die rond baby- en kinderbedden wordt gedrapeerd om deze niet meer te gebruiken en hem terug te brengen naar een IKEA woonwarenhuis. De bedhemel zal in de winkel volledig worden terugbetaald.

De betrokken bedhemels zijn: LEGENDARISK, MINNEN bedhemelset, BARNSLIG BOLL, MINNEN Brodyr, HIMMEL, FABLER en TISSLA.

IKEA heeft bij deze producten een mogelijk verstikkingsgevaar geïdentificeerd. IKEA heeft namelijk meldingen over verstrengeling ontvangen. Hierbij werd de bedhemel in het bedje getrokken en raakte het rond de nek van het kind verstrikt. Er werden geen blijvende letsels gemeld maar IKEA neemt het product uit voorzorg terug.

De betrokken IKEA bedhemels worden sinds 2002 verkocht in alle IKEA markten.

We verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak. Voor IKEA is veiligheid echter altijd een topprioriteit.

 

Surf voor meer informatie naar www.IKEA.be of neem gratis contact op met IKEA op 0800 15 003.

Contacteer ons
Annelies Nauwelaerts PR Manager IKEA Belgium
Annelies Nauwelaerts PR Manager IKEA Belgium
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Hognoul, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. In België telt IKEA meer dan 4313 medewerkers.