IKEA roept de ÅSKSTORM 40W USB-oplader terug wegens gevaar voor thermische brandwonden en elektrische schokken 

IKEA dringt er bij alle klanten die een ÅSKSTORM 40W USB-lader in het donkergrijs met artikel nummer 50461193 in hun bezit hebben, op aan deze niet meer te gebruiken en contact op te nemen voor een volledige terugbetaling.  

Veiligheid is een topprioriteit voor IKEA en daarom roepen we de ÅSKSTORM 40W USB-oplader in het donkergrijs terug wegens gevaar voor thermische brandwonden en elektrische schokken veroorzaakt door slijtage van de voedingskabel. ​ 

IKEA hanteert bij de productontwikkeling strenge regels voor de risico-evaluatie en producttests om te garanderen dat de producten voldoen aan alle wetgeving en normen van toepassing in de markten waar ze worden verkocht. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen is het onder onze aandacht gekomen dat de voedingskabel van de ÅSKSTORM 40W USB-lader in het donkergrijs beschadigd of gebroken kan raken, nadat deze om een lader is gewikkeld of heen en weer is gebogen na een langere gebruiksperiode. ​ De beschadigde kabel kan leiden tot thermische brandwonden en elektrische schokken. Daarom wordt de ÅSKSTORM 40W USB-oplader in het donkergrijs teruggeroepen. 

De ÅSKSTORM 40W USB-lader in het donkergrijs is te herkennen aan het modelnummer ICPSW5-40-1 dat op het label op de achterkant van de USB-lader staat. 

ÅSKSTORM 40W USB-lader in het donkergrijs kan je terugbrengen naar elk IKEA winkel voor een volledige terugbetaling. Er is geen bewijs van aankoop (kassaticket) vereist. ​ ​ 

Voor verdere informatie ga je naar www.IKEA.be of neem je gratis contact met ons op het nummer 0800 388 09 (België) of 0800 66 222 (Luxemburg). 

IKEA verontschuldigt zich voor het eventuele ongemak. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.