IKEA roept de SUNDVIK commode/ladekast terug voor reparatie wegens risico dat het opklapbare onderdeel losgeraakt

IKEA roept de SUNDVIK commode/ladekast terug voor reparatie wegens risico dat het opklapbare onderdeel losgeraakt

IKEA verzoekt alle klanten die een SUNDVIK commode/ladekast hebben gekocht om het omlaag geklapte onderdeel vast te maken met het meegeleverde veiligheidsbeslag. Wie het veiligheidsbeslag is kwijtgeraakt, kan contact opnemen met IKEA om gratis een nieuw beslag te ontvangen.

IKEA heeft drie meldingen ontvangen van incidenten waarbij het opklapbare onderdeel van de SUNDVIK commode/ladekast is losgeraakt en een kind van de commode is gevallen. Bij die incidenten was het veiligheidsbeslag niet gebruikt volgens de instructies.

Veilige producten zijn altijd een prioriteit voor IKEA. We betreuren het ten zeerste dat er zich incidenten hebben voorgedaan. We zijn opgelucht dat, voor zover we weten, de kinderen het goed stellen. IKEA heeft nu voorzorgen genomen en zal de communicatie rond het product verder verbeteren”, zegt Emelie Knoester, Business Area Manager van IKEA Kinderland.

IKEA heeft gemerkt dat klanten het product vaak gebruiken als een commode waarvan ze het opklapbare deel dagelijks omhoog en omlaag klappen zonder het veiligheidsbeslag te gebruiken, zoals beschreven in de instructies. De commode is bedoeld om luiers van kleine kinderen te verversen. Na de luierperiode kan de commode worden gebruikt als meubel.

Uit voorzorg kondigt IKEA een terugroepactie voor reparatie aan. Alle klanten die een SUNDVIK commode/ladekast hebben gekocht en die het veiligheidsbeslag kwijtgeraakt zijn, worden verzocht om contact op te nemen met IKEA om gratis een nieuw veiligheidsbeslag te ontvangen. De klanten hoeven geen kassaticket te tonen.

IKEA is van mening dat het product veilig is als het wordt gebruikt zoals bedoeld is en volgens de meegeleverde instructies.

We verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak.

Kijk voor meer informatie op www.IKEA.be of neem contact op met IKEA op 0800 15 003 (België) of 0800 66 222 (Luxemburg).  

Contacteer ons
IKEA Belgium Press Office
IKEA Belgium Press Office
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.