IKEA roept een reeks CALYPSO plafondlampen terug vanwege het risico op lampenkappen die naar beneden vallen.

Woensdag 26 september 2018 — IKEA dringt er bij alle klanten die een CALYPSO plafondlamp hebben gekocht na 1 augustus 2016 op aan om de datumstempel op het product te controleren. IKEA roept de CALYPSO plafondlampen met datumstempels (jjww – jaar week) 1625 tot en met 1744 terug.

IKEA heeft meldingen ontvangen van vallende lampenkappen. Om het risico voor onze klanten te beperken, roept IKEA de CALYPSO plafondlampen met datumstempels (jjww) 1625 tot en met 1744 terug.

IKEA dringt er bij alle klanten met een CALYPSO plafondlamp die werd geproduceerd binnen de betrokken datumstempels op aan om het product terug te brengen voor een volledige terugbetaling of een nieuwe CALYPSO. Een kassaticket is niet nodig.

IKEA neemt productveiligheid zeer ernstig. Al onze producten worden getest en voldoen aan de toepasselijke normen en wetgeving. Ondanks deze tests hebben we meldingen ontvangen dat er glazen CALYPSO lampenkappen loskwamen en vervolgens gevallen zijn. Om de veiligheid van onze klanten te garanderen en bijkomende incidenten te voorkomen, roepen we de producten terug voor een volledige terugbetaling of een vervangproduct.

“Het risico op zich is voldoende voor IKEA om een terugroepactie te organiseren, zelfs al is het weinig waarschijnlijk dat er iets gebeurt”, zegt Emilie Knoester, Business Area Manager Lighting and Home smart van IKEA of Sweden. Ze gaat verder:
“De veiligheid van klanten is een topprioriteit voor IKEA. Daarom hebben wij ervoor gekozen de getroffen reeks uit voorzorg terug te roepen."

 

Bij de afbeeldingen vind je instructies over hoe je de lampenkap veilig demonteert en waar je de datumstempel vindt.

IKEA dringt erop aan om de datumstempel te controleren. De precieze datumstempels zijn: JJWW 1625 tot en met 1744.

IKEA dankt alle klanten voor hun begrip.

Kijk voor meer informatie op www.IKEA.be of neem contact op met IKEA op 0800 15 003 (België) of 0800 66 222 (Luxemburg).  

Trek voorzichtig de beweegbare arm uit.
Verwijder de lampenkap terwijl je de beweegbare arm uitgetrokken vasthoudt.
Datumstempel
Datumstempel
CALYPSO
CALYPSO
Annelies Nauwelaerts PR Manager at IKEA Belgium