IKEA roept gemonteerde wandlampen SMILA terug voor herstelling

Dinsdag 10 december 2013 — Zaventem, 11 december 2013 - IKEA dringt er bij alle klanten die een gemonteerde wandlamp SMILA hebben op aan om onmiddellijk te controleren of de lamp en het snoer goed aan de muur zijn bevestigd. De lampen en de kabels moeten buiten het bereik van kinderen gemonteerd zijn. Het gevaar bestaat anders dat baby’s en jonge kinderen verstrikt raken in losse lampsnoeren en dit kan leiden tot ongevallen.

IKEA heeft de melding ontvangen uit Groot-Brittannië van een tragisch ongeluk waarbij een baby stierf in zijn bedje nadat hij verstrikt raakte in het snoer van een gemonteerde wandlamp SMILA. IKEA is diep bedroefd door dit ongeval en leeft mee met de familie.

IKEA vraagt aan klanten om contact op te nemen met de IKEA klantendienst (dat kan gratis op het nummer 0800 15 003) om gratis een veiligheidsset te ontvangen met daarin een waarschuwingsetiket, veiligheidsinstructies en zelfklevende klemmen om het lampsnoer aan de wand te bevestigen.

IKEA wenst klanten eraan te herinneren dat alle producten met snoeren of koorden, zoals raambekleding of rolgordijnen, een gevaar kunnen zijn voor kinderen. De snoeren/koorden moeten altijd buiten het bereik van kleine kinderen gehouden worden.

Annelies Nauwelaerts PR Manager IKEA Belgium