IKEA roept gemonteerde wandlampen SMILA terug voor herstelling

Zaventem, 11 december 2013 - IKEA dringt er bij alle klanten die een gemonteerde wandlamp SMILA hebben op aan om onmiddellijk te controleren of de lamp en het snoer goed aan de muur zijn bevestigd. De lampen en de kabels moeten buiten het bereik van kinderen gemonteerd zijn. Het gevaar bestaat anders dat baby’s en jonge kinderen verstrikt raken in losse lampsnoeren en dit kan leiden tot ongevallen.

IKEA heeft de melding ontvangen uit Groot-Brittannië van een tragisch ongeluk waarbij een baby stierf in zijn bedje nadat hij verstrikt raakte in het snoer van een gemonteerde wandlamp SMILA. IKEA is diep bedroefd door dit ongeval en leeft mee met de familie.

IKEA vraagt aan klanten om contact op te nemen met de IKEA klantendienst (dat kan gratis op het nummer 0800 15 003) om gratis een veiligheidsset te ontvangen met daarin een waarschuwingsetiket, veiligheidsinstructies en zelfklevende klemmen om het lampsnoer aan de wand te bevestigen.

IKEA wenst klanten eraan te herinneren dat alle producten met snoeren of koorden, zoals raambekleding of rolgordijnen, een gevaar kunnen zijn voor kinderen. De snoeren/koorden moeten altijd buiten het bereik van kleine kinderen gehouden worden.

Contacteer ons
Annelies Nauwelaerts PR Manager IKEA Belgium
Annelies Nauwelaerts PR Manager IKEA Belgium
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Hognoul, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4313 medewerkers.