IKEA roept TROLIGTVIS reisbeker terug

IKEA verzoekt de klanten om de TROLIGTVIS reisbeker met vermelding “Made in India” niet langer te gebruiken. Recente testresultaten wijzen op chemische stoffen (dibutylftalaat) in het product die de drempelwaarden mogelijk overschrijden. Heb je een dergelijke beker, dan vragen we je dringend om het product tegen volledige terugbetaling terug te brengen naar een IKEA winkel bij jou in de buurt.

Bij IKEA nemen we productveiligheid heel ernstig. We testen voortdurend al onze producten, die moeten voldoen aan de geldende normen en wetgeving, net als aan onze eigen IKEA kwaliteitsvereisten. Bij IKEA kregen we onlangs testresultaten binnen die wezen op een mogelijk overmatige aanwezigheid van dibutylftalaat in de reisbeker. Reeds heel wat jaren geleden hebben we bij IKEA besloten om ftalaten uit voedselcontactproducten te weren. Zolang het onderzoek loopt, verkopen we de beker dus niet. Uit het onderzoek blijkt echter wel dat het hier vooral zou kunnen gaan om de reisbekers met “Made in India” erop.

Sinds oktober 2019 verkopen we de TROLIGTVIS reisbeker. Heb je een “Made in India” reisbeker in je bezit, dan vragen we je dringend het product, tegen volledige terugbetaling, terug te brengen naar een IKEA winkel bij jou in de buurt. Je hoeft geen aankoopbewijs, zoals een kassaticket, voor te leggen.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website www.IKEA.be of naar het gratis nummer 0800 15 003 (België) of 0800 66 222 (Luxemburg).

We verontschuldigen ons alvast voor het eventuele ongemak.

IKEA Belgium Press Office


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.