IKEA SLEEPT TWEE RED DOT DESIGN AWARDS VOOR PRODUCT DESIGN IN DE WACHT MET DE HAVSTEN TUINSTOEL EN IKEA PS 2017 ARMSTOEL

Maandag 3 april 2017 — De IKEA HAVSTEN tuinstoel en de IKEA PS 2017 armstoel zijn beide bekroond met een Red Dot Design Award voor Product Design in 2017. De Red Dot Design Award is een internationaal georganiseerde wedstrijd die de beste producten van het jaar beoordeelt.

Red Dot Design Awards

Met jaarlijks ongeveer 5.000 inzendingen uit meer dan 50 landen, is de Red Dot Design Award één van ’s werelds grootste internationale productwedstrijden. Alle producten worden individueel beoordeeld door een internationale jury van ongeveer 40 experts.

IKEA PS 2017 armstoel

De IKEA PS 2017 armstoel is zodanig ontworpen dat hij comfortabel is, ook voor zij die kleiner wonen. De gebruikte techniek, 3D-breien genaamd, wordt vaak gehanteerd om sneakers te maken. De techniek geeft de stoel een licht, bijna transparant gevoel. IKEA werkte hard om ook deze stoel in een platte verpakking te krijgen. Minder lucht in de doos betekent kleinere verpakkingen. Dat beïnvloedt niet enkel de prijs op een positieve manier, maar maakt ook duurzamer transport mogelijk.

Aan de lancering van de IKEA PS 2017 armstoel is een lange weg voorafgegaan. Ongeveer een jaar lang hebben we gewerkt aan het design en de productontwikkeling, maar ook aan het selecteren van leveranciers en testen van prototypes bijvoorbeeld”, zegt Sara Fager, de IKEA designer die deze stoel ontwierp. “Bij IKEA passen we het Democratisch Design-principe toe, waarbij rekening wordt gehouden met vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en prijs van producten. Ik denk dat al deze elementen samenkomen in de IKEA PS 2017 armstoel. Ik ben dan ook erg blij dat onze inspanningen beloond worden met een Red Dot Design Award voor ‘Product Design’.

De IKEA PS 2017 armstoel werd gelanceerd in februari 2017 en zal een jaar lang tentoongesteld worden in het Red Dot Design Museum in Essen (Duitsland), het grootste museum voor hedendaags design.

HAVSTEN tuinstoel

Met een modulair ontwerp, en de mogelijkheid om de hoogte, breedte, aantal zitplaatsen en verschillende kleuren zelf te kiezen, is de IKEA HAVSTEN een functionele tuinstoel die voldoet aan de diverse behoeften van een buitenomgeving.

“Ik wilde een bank ontwerpen met een lichte en opvallende constructie, waarbij alle materialen afneembaar zijn. De metalen constructie geeft de HAVSTEN tuinstoel een design uitstraling”, zegt Andres Fredriksson, ontwerper bij IKEA.

Over Red Dot Design Award

De Red Dot Award kwam in 1955 tot stand en is vandaag een van ’s werelds grootste internationale design wedstrijden, georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen (Duitsland). De prijs wordt verdeeld in drie categorieën: productontwerp, communicatie-ontwerp en design concept.

IKEA HAVSTEN Outdoor Sofa
IKEA PS 2017 Armchair 1
IKEA PS 2017 Armchair 2
Virginie Teughels Communicatiemedewerker at IKEA België