IKEA SOLSTRÅLE maakt zonne-energie toegankelijk voor alle Belgen

IKEA België lanceert fotovoltaïsche zonnepanelen

ZAVENTEM, 12 oktober 2017 – IKEA België lanceert SOLSTRÅLE, een aanbod fotovoltaïsche zonnepanelen, en maakt zonne-energie op die manier toegankelijk voor alle Belgen. Zo wil IKEA ook de Belgische daken in groene ‘power stations’ transformeren.

SOLSTRÅLE nu ook in België

Na het Verenigd Koninkrijk, Polen, Nederland en Zwitserland stelt IKEA voortaan ook een aanbod fotovoltaïsche zonnepanelen aan haar Belgische klanten voor. Dat doet IKEA in samenwerking met Solarcentury, een van de grootste en meest betrouwbare zonne-energiebedrijven ter wereld dat samen met IKEA al een aanbod van zonne-energiesystemen ontwikkelde voor de Nederlandse en Britse markt. Dankzij deze samenwerking kan IKEA aan haar Belgische klanten de mogelijkheid bieden om op een eenvoudige manier zonnepanelen te installeren op hun dak, aan de beste prijs op de markt.

Voor ieders dak en aan de beste prijs

Dankzij een eenvoudig 3-stappenplan maakt IKEA zonne-energie toegankelijk voor de Belgen, en wel voor ieders dak en aan de beste prijs op de markt. IKEA FAMILY leden kunnen al een installatie met twaalf fotovoltaïsche zonnepanelen verkrijgen voor 4370 euro [1]. Het aanbod is vanaf vandaag online beschikbaar en zal vanaf januari volgend jaar ook te bestellen zijn in de acht Belgische IKEA woonwarenhuizen.

In drie simpele stappen kunnen Belgische klanten een zonne-installatie aanschaffen. Via de IKEA website kun je makkelijk berekenen hoeveel jij thuis kunt besparen met zonne-energie, waarna je met één muisklik een prijsschatting op maat kunt aanvragen (1), in een volgende stap deze schatting met een expert bespreekt om, na een technisch bezoek bij je thuis (2), over te gaan tot de uiteindelijke offerte en aankoop van jouw zonne-installatie (3). Solarcentury neemt alles van advies en prijsinschatting, tot technische bezoek en installatie op zich, net als ondersteuning bij administratie.

“De combinatie van onze expertise met de retailervaring van IKEA is in het Verenigd Koninkrijk en Nederland al een succes gebleken. We zijn dan ook verheugd deze verder te mogen zetten in België”, verklaart Susannah Wood, Managing Director Residential Business bij Solarcentury.

Goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee

Elektriciteit is duur in België, en dus is het interessant om zelf hernieuwbare energie op te wekken. Je factuur gaat namelijk automatisch omlaag, of je de elektriciteit die je produceert nu zelf verbruikt of levert aan het net (want dan draait je teller terug). Naar schatting kan je zo tot wel 50 procent besparen op je elektriciteitsfactuur. Bovendien verdien je de investering binnen de eerste zeven à tien jaar terug, terwijl je zonnepanelen zelf minstens 25 jaar meegaan. Het totale rendement dat je uit een investering in een zonne-installatie haalt, bedraagt ongeveer 7 procent - wat aanzienlijk meer is dan de meeste financiële beleggingen.

IKEA biedt de keuze tussen drie verschillende zonne-installaties. Een standaardinstallatie met blauwe polykristallijne zonnepanelen, een hyper-efficiënte installatie met zwarte polykristallijne zonnepanelen, en een design systeem van monokristallijne panelen dat ingebouwd wordt in het dak.

Duurzamer in eigen operaties en klanten inspireren

IKEA blijft continu manieren zoeken om bij te dragen aan een betere toekomst voor mens en milieu. Zo wil IKEA energie-onafhankelijk zijn tegen 2020, en evenveel hernieuwbare energie produceren als het verbruikt. Het zette al tal van initiatieven op poten om dit doel te bereiken. Wereldwijd bezit IKEA maar liefst 750.000 zonnepanelen en 415 windturbines om haar gebouwen – al dan niet deels – te voorzien van zelf opgewekte groene energie.

Daarnaast wil IKEA zoveel mogelijk mensen aanmoedigen en inspireren om ook een duurzamer leven thuis te leiden, en ontwikkelt het daartoe continu haar assortiment. “Als een van de eerste stappen om consumenten thuis te helpen een duurzamer leven te leiden, verving IKEA in 2015 het volledige aanbod aan verlichting door LED-verlichting. Vandaag bieden we de basislamp aan vanaf 1 euro”, licht Caroline Gastaud, Sustainability Manager bij IKEA België, toe.

Met de introductie van haar aanbod fotovoltaïsche zonnepanelen, hoopt IKEA zoveel mogelijk mensen te kunnen overtuigen om te kiezen voor zonne-energie.

Meer informatie vind je op www.IKEA.be/zonnepanelen.

[1] Prijs exclusief 6% of 21% BTW, afhankelijk van het bouwjaar van de woning.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.