IKEA start met webshop in Luxemburg op eerste verjaardag van Belgische lancering

Bijna dag op dag 1 jaar na de lancering van e-commerce in België, lanceert IKEA ook in het Groothertogdom Luxemburg haar webshop. “We zijn heel blij dat we nu ook onze Luxemburgse klanten een extra kanaal kunnen aanbieden”, zegt Catherine Bendayan, CEO IKEA België. Naast het aankopen en meenemen van producten in de winkel, de Click & Collect dienst waarbij bestelde goederen klaar worden gezet voor ophaling in de winkel in Aarlen, kunnen ze nu ook rustig thuis hun bestelling doen en deze thuis laten leveren. De leveringen zullen naar de klanten vertrekken vanuit het woonwarenhuis in Aarlen. 

"Wat e-commerce in België betreft, zijn we ondanks een wat trage start, blij met de resultaten die we tot nu toe hebben bereikt: 3,4% van de totale Belgische omzet werd immers gerealiseerd dankzij e-commerce", zegt Zita De Coninck, e-commerce manager IKEA België.

Vandaag maken kleine pakketten 80% van de bestellingen uit. De overige 20% zijn grote pakketten onder meer met slaapkamers. De klanten die gebruik hebben gemaakt van de e-commerce dienst van IKEA wonen vooral rond de grote steden zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

Perscontact

IKEA België

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.