IKEA verkoopt alleen nog LED-verlichting

Het verlichtingsassortiment bij IKEA wordt 100% led vanaf september 2015. Ledlichtbronnen verbruiken tot 85% minder energie dan klassieke gloeilampen en gaan tot 20 jaar mee. “Led is een verlichtingsrevolutie”, zegt Steve Howard, Chief Sustainability Officer van de IKEA Groep. 

IKEA kiest voluit voor groene en duurzame ledtechnologie. IKEA en zijn leveranciers hebben heel wat inspanningen geleverd om de prestaties van de ledlampen te verbeteren. Vanaf 1 september 2015 zal het verlichtingsassortiment in de woonwarenhuizen van IKEA voor 100 procent uit led-verlichting bestaan.

Ledlampen gaan tot 20 jaar mee en verbruiken tot 85 procent minder energie dan klassieke gloeilampen. Als één miljoen mensen één gloeilamp zouden vervangen door één ledlamp, dan zou dit een jaarlijkse daling van CO2-uitstoot betekenen die overeenkomt met 3.900 wagens minder op de baan of met het elektriciteitsverbruik van 4.400 huishoudens. “Nu de elektriciteitsfactuur blijft stijgen, net als het wereldwijde energieverbruik, kan een kleine ledlamp een enorme impact hebben”, aldus Steve Howard. “Wij vinden dat een duurzamer leven thuis betaalbaar moet zijn voor iedereen, daarom verkopen we onze leds tegen prijzen die haalbaar zijn voor iedereen”.

Led zorgt niet alleen voor een duurzame verlichtingsrevolutie, leds ontekenen ook een designrevolutie. De kleine diodes kunnen makkelijk geïntegreerd worden in bijna elk product. Het is dus mogelijk om kleinere lampen te ontwerpen, met dunnere constructies die het licht zorgvuldiger verspreiden. De klant kan kiezen tussen warm of koel licht en bijna alle lampen zijn dimbaar.

Bovendien passen de ledlampen ook in oude armaturen voor gloeilampen, en hoeven die dus niet weggegooid te worden. Een extra troef op duurzaamheidsvlak.

 

Ontdek het assortiment en de collecties via www.IKEA.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.