IKEA vervangt frisdrank door fruitwater in haar restaurants

IKEA zal voortaan in de dranktorens in haar restaurants, naast water, alleen nog speciaal fruitwater aanbieden. Die zes verschillende soorten fruitwater bevatten 50 procent minder suiker dan de frisdranken, die uit de dranktorens met zelfbediening verdwijnen. “De omschakeling van frisdrank naar fruitwater past in de nieuwe koers die IKEA vaart met voeding. We nemen ons volledige voedingsaanbod onder de loep om het gezonder en duurzamer te maken”, zegt IKEA food manager Merlijn Crébolder.

De restaurants en bistro’s van alle Belgische IKEA-woonwarenhuizen zullen voortaan een gloednieuw assortiment fruitwater schenken. Bruisend water met  vijf verschillende fruitsmaken – framboos, peer, appel, limoen, vlierbloesem - en mineraalwater met klassieke lingonberry* smaak vervangen de frisdranken in de dranktorens. Het fruitwater bevat 50 procent minder suiker en bevat uitsluitend natuurlijke smaak- en kleurstoffen. 

IKEA slaat een nieuwe richting in met voeding. Lekker en betaalbaar eten en drinken blijft centraal staan, maar IKEA wil haar klanten tegelijkertijd een gevarieerder, gezonder en duurzamer aanbod serveren. Na de lancering van de vegetarische balletjes twee maanden geleden is het vervangen van frisdrank door fruitwater een nieuwe belangrijke stap. “In onze restaurants kiest 80 procent van de klanten voor drank uit de dranktorens, 40 procent daarvan maakt gebruik van de optie om gratis bij te schenken. Door cola en andere frisdranken in die dranktorens te vervangen door fruitwater kunnen we heel veel mensen op een betaalbare manier laten kennismaken met een gezonder alternatief.”

Klanten kunnen het fruitwater morgen voor het eerst proeven in het restaurant van IKEA Zaventem. De komende dagen worden ook de dranktorens in de andere IKEA-woonwarenhuizen in Gent, Wilrijk, Anderlecht, Hognoul en Arlon omgebouwd.

Voor het fruitwater in het IKEA restaurant betaal je 1,35 euro (met refill-mogelijkheid). 

*Vossenbes, een typisch Scandinavische rode bosbes

Annelies Nauwelaerts

PR Manager, IKEA Belgium

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.400 medewerkers.