IKEA viert de student met de FÖRNYAD collectie

IKEA viert de student met de FÖRNYAD collectie

Met de nieuwe beperkt verkrijgbare collectie FÖRNYAD viert IKEA het studentenleven. IKEA doet dit met een speelse collectie in samenwerking met Sarah Andelman, creatief directeur bij colette en Craig Redman, designer van de New Yorkse cartoon figuur Darcel Disappoints. De collectie die de werelden van colette en Darcel Disappoints met elkaar vermengt, legt de nadruk op kleur, humor en simpele vormen. Ga voor de LED-bureaulamp met draadloos opladen of voor een kleurrijke update van de KLIPPAN sofa cover en FRAKTA zak. Fun verzekerd! FÖRNYAD is vanaf juni beschikbaar in alle Belgische IKEA winkels en op IKEA.be.

 

Sarah Andelman & Darcel Dissapoints

Om deze speelse collectie tot stand te brengen, werkte IKEA samen met Sarah Andelman, creatief directeur bij colette, en Craig Redman, ontwerper van Darcel Disappoints. Sarah is een pionier in het creëren van een complete winkelervaring en heeft een netwerk over de hele wereld. Zij bracht IKEA in contact met Craig.

Craig Redman woont en werkt in New York en maakt deel uit van het ontwerpersduo Craig & Karl. Maar hij is vooral de bedenker van Darcel Disappoints, een cartoon. Darcel observeert het leven in de stad op een soms cynische en soms gekke manier zonder zijn typerende attitude te verliezen. Hierdoor (en door zijn schattige vorm) is hij een favoriet in de modewereld. Craig’s werk is gedurfd, kleurrijk en grafisch.

Fun, kleur & vorm

Voor velen is de studententijd een kleurrijke en speelse periode. De FÖRNYAD collectie maakt dit duidelijk door de samenwerking met Darcel Disappoints. Een New Yorker die getypeerd wordt door zijn ei-vorm, één oog en een monocle. Door het gebruik van deze basisvormen en kleur, vormt de collectie een vrolijke mix van de wereld van colette* en Darcel Dissapoints. 

Klassiekers zoals de KLIPPAN sofa en de bekende IKEA FRAKTA tas worden in deze collectie ondergedompeld in kleurrijke vormen en worden geaccentueerd met het typerende colette-blauw. Daarbovenop bevat FÖRNYAD er een reeks accessoires die handig zijn voor iedere student. Al deze elementen zorgen voor een kleurrijke, humoristische en doordachte collectie die het studentenleven viert. 

*Colette was een multi-merkenboetiek met een unieke mix van stijl, design, kunst, food en beauty in Parijs van 1997 tot 2017. 

Klassieke accessoires met een speelse twist

De collectie is volledig ondergedompeld in een spel van simpele patronen en onverwachte kleuren en maten, aangevuld met eigenzinnige verrassingen. Dit komt sterk tot uiting bij de klassieke KLIPPAN sofa die omgetoverd wordt tot een kleurrijke en grafische eyecatcher. De FÖRNYAD kruk en FÖRNYAD bijzettafel op wieltjes zijn twee subtielere stukken, maar met hun simpele vormen en een accent van colette-blauw perfect in lijn met de rest van de collectie. 

Andere, kleinere stuks zoals het FÖRNYAD vuilbakje, de wandhaakjes, de LED lamp met draadloos opladen en het tapijt zijn klassieke producten die een nieuwe look en een functionele invulling krijgen. Want net de grootte, de kleuren en de basisvormen van de producten zorgen ervoor dat de stuks in veel kamers passen. 

Naast deze vrolijke items voor het interieur, heeft Darcel Disappoints ook een reeks handige accessoires ontworpen. Daarbij werd de iconische IKEA FRAKTA tas in een trendy jasje gestoken. Maar ook de FÖRNYAD rugzak, tablet hoes, pennenzak en portefeuille maken deel uit van de collectie. 

Persdossier IKBE19_FORNYAD_PR_kit.pdf - 3 MB

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer [email protected].

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.