IKEA werkt voor het eerst samen met DreamWorks Animation

IKEA werkt voor het eerst samen met DreamWorks Animation

IKEA introduceert de nieuwe LATTJO collectie, die de kracht en het belang van spelen illustreert. Hiervoor werkt IKEA samen met DreamWorks Animation om de LATTJO personages tot leven te wekken in een reeks animatiefilmpjes.

IKEA kondigt de lancering van LATTJO aan, een nieuwe speelcollectie die in november in de IKEA woonwarenhuizen zal liggen en als uitgesproken missie heeft mensen elke dag meer samen te doen spelen. De LATTJO collectie bestaat uit een brede waaier spelletjes en speelgoed om zowel binnen als buiten actief te spelen. Zo zijn er houten instrumenten om muziek te maken en verrassende kostuums voor spelletjesavonden, verkleedpartijtjes en rollenspellen. Om de collectie een duwtje in de rug te geven en de mensen nog sterker aan te zetten tot spelen, is IKEA gaan samenwerken met DreamWorks Animation voor de ontwikkeling van een reeks van meer dan 25 korte animatiefilmpjes waarin de fantasierijke wereld van de LATTJO personages verder groeit en in de kijker wordt gezet.

Met de LATTJO collectie willen we kinderen, jongeren en volwassenen ertoe aanzetten meer te spelen. “Wij weten dat de wereld meer moet en wil spelen. In ons onderzoek* meldt zowat de helft van alle volwassenen dat zij het kind in zichzelf willen terugvinden, en zowel kinderen als ouders zouden meer samen willen spelen”, vertelt Maria Thörn, Range Manager bij IKEA Kinderland.

IKEA en DreamWorks Animation werkten samen aan een reeks korte animatiefilmpjes met personages uit de nieuwe LATTJO collectie. Daarvoor werd speelse 2D- en stop-motionanimatie gebruikt. De collectie komt in de reeks video's tot leven dankzij de uitmuntende vertelkunst van DreamWorks Animation.

“IKEA en DreamWorks Animation delen hun geloof in het belang van spelen voor alle mensen. Daarnaast delen we een passie voor goede verhalen. Wij zijn heel blij dat DreamWorks Animaton ons helpt het verhaal van LATTJO te vertellen, net zoals LATTJO onze klanten zal helpen hun eigen verhaal te maken. We zetten deze samenwerking voort met nog meer verhalen en producten, en vooral nog meer... spelen! Samen!”, vertelt Cindy Andersen, Business Area Manager bij IKEA Kinderland.

“DreamWorks Animation gelooft in de kracht van verhalen, en we zagen het als een creatieve uitdaging om deze personages tot leven te wekken voor IKEA klanten over de hele wereld”, aldus Brian Robinson, Global Head of Creative Design and Development bij DreamWorks Animation. “Aan deze reeks werkten verhalenvertellers van wereldklasse, en ze is een feest van fantasie en speelplezier waarmee we de kijkers hopelijk zullen verrassen en verrukken wanneer ze de komende maanden kennismaken met de personages.”

De LATTJO personages zijn geïnspireerd op insecten, planten, plantwortels en dieren en duiken op in verschillende onderdelen van de collectie. Van de arend met hoogtevrees tot de Wortelkoningin die gevangen zit tussen twee werelden, vertellen de animatiefilmpjes het verhaal van een resem zeer verschillende personages die in unieke en vaak knotsgekke situaties terechtkomen in speciaal voor hen uitgetekende werelden.

“Het is onze taak de dingen beter te maken. Daarom zijn we altijd nieuwsgierig naar nieuwe ideeën, nieuwe technieken en nieuwe samenwerkingen. De samenwerking met DreamWorks Animation voor LATTJO is speciaal omdat ze onze ontwerpen echt tot leven wekt en zorgt voor een krachtigere, bredere en betere ervaring van de IKEA producten. En er is nog meer op komst, dus hou dat scherm in de gaten”, zegt Marcus Engman, Design Manager bij IKEA.

 

De LATTJO collectie is vanaf 1 november verkrijgbaar in de IKEA woonwarenhuizen. De eerste filmpjes worden in november gepubliceerd op het YouTubekanaal van IKEA en tot de lente van 2016 komen er geregeld nieuwe bij.

 

*IKEA Speelrapport 2015

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4500 medewerkers.