IKEA Wilrijk lanceert mobiele ophaalpunten in het noorden van Antwerpen

ZAVENTEM, 28 augustus 2020 – Op maandag 31 augustus lanceert IKEA Wilrijk 4 mobiele ophaalpunten in het noorden van Antwerpen. Een IKEA branded Pändelbuss zal op vaste tijdstippen online bestellingen leveren op 4 verschillende locaties. Met deze service probeert IKEA het leven van de klant gemakkelijker te maken. Zo bedient IKEA Wilrijk de klant dichter bij huis op een voor de klant gepast moment. Bovendien bespaart de klant tijd omdat hij de artikelen niet zelf bij elkaar hoeft te zoeken in de winkel. Naast de mobiele ophaalpunten, kunnen klanten blijvend gebruik maken van de Click & Collect service op de parking van IKEA Wilrijk, kunnen ze komen winkelen of opteren voor thuislevering van hun online bestelling. ​ ​ 

IKEA Wilrijk Pändelbuss: het bouwpakket dat je producten dichter bij jou brengt

IKEA Wilrijk breidt zijn Click & Collect service uit met 4 nieuwe ophaalpunten in het noorden van Antwerpen. Vanaf 31 augustus zullen klanten hun bestelling 6 dagen van de 7 op vaste tijdstippen kunnen ophalen op de parkings van het Starrenhof in Kapellen, AVEVE in Sint-Lenaarts, de Decathlon in Turnhout of op de parking van Horta in Westmalle.

“We hebben in eerste instantie gekozen om ophaalpunten in het noorden van Antwerpen toe te voegen aangezien IKEA Wilrijk voor klanten uit deze regio niet optimaal bereikbaar is. Maar we zijn ook al op zoek naar andere locaties, om in de toekomst zoveel mogelijk klanten in de provincie Antwerpen tot dienst te kunnen zijn”, vertelt Saskia De Loore, Market Relations IKEA Wilrijk. 

In samenwerking met De Polder en leveringsdienst Taxi Maxi, haalt de IKEA Pändelbuss of Taxi Maxi de bestellingen op in IKEA Wilrijk om ze vervolgens af te leveren op één van de nieuwe ophaalpunten. Daar kan de klant zijn bestelling op vaste tijdsblokken komen ophalen. ​ ​ ​ 

Dienstregeling
Dienstregeling

 

Saskia De Loore vult aan: “We merken dat onze klanten in het nieuwe normaal steeds vaker online shoppen en hun verplaatsing van en naar winkels liever beperken. Daarom kiezen we ervoor om zelf naar de klant toe te gaan en ophaalpunten dichtbij huis toe te voegen aan onze reeds bestaande Click & Collect service op de parking van IKEA Wilrijk.”

En goed nieuws voor zij die graag het praktische aan het aangename koppelen want vanaf eind september kunnen klanten op donderdag ook interieuradvies inwinnen op de Pändelbuss. Klanten zullen met maximum 2 personen een afspraak kunnen inplannen met een IKEA interieurspecialist die hen vervolgens op veilige afstand en mét mondmasker de nodige tips & tricks zal geven om optimaal gebruik te maken van hun recente aankopen.

Click & Collect: eenvoudig, efficiënt en vanaf heden ook…dicht bij jou

De Click & Collect dienst werd vanaf 11 mei in alle Belgische IKEA winkels geïmplementeerd om klanten toe te staan van thuis goederen aan te kopen, te betalen en op een tijdslot naar keuze op te halen op de parking van een IKEA winkel. In tegenstelling tot thuislevering, kan de klant dus zelf bepalen wanneer hij de producten zal ophalen en hoeft hij niet thuis te blijven voor de levering.

IKEA Wilrijk is de eerste winkel in België die naast de mogelijkheid tot het ophalen van producten op de IKEA parking ook mobiele ophaalpunten toevoegt aan het pick-up aanbod en als het ware de producten dichter bij huis brengt.

Net als bij de bestaande Click & Collect service, begint het bezoek van de klanten online om inspiratie op te doen om van hun huis een thuis te maken. Eenmaal de gewenste artikelen zich in het online winkelmandje van de klant bevinden, worden de verschillende afhaalmogelijkheden aangeboden. De klant kan dan de datum en het ophaalpunt kiezen. Daarna ontvangt de klant een bevestigingsmail met hierop vermelding van het exacte adres en tijdslot van de bestelling. Ten slotte wordt de klant verwacht op het mobiele ophaalpunt op het tijdslot dat gekozen werd met een (digitaal) bewijs van de bestelling. Eenmaal het tijdslot verlopen is, keert de bus terug naar IKEA Wilrijk.

IKEA Wilrijk komt naar je toe - praktische info:

  • Vanaf maandag 31 augustus
  • Prijs: €19,90

 

IKEA Belgium Press Office


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.