IKEA Wilrijk zoekt lokale kunstenaars voor expo in vernieuwde showroom

Wilrijk, 29 juni 2023 – Het grootste deel van de showroom in IKEA Wilrijk is verbouwd en dat zal op een bijzondere manier in de spotlights gezet worden: lokale kunstenaars krijgen de kans om hun kunst te exposeren in de vernieuwde showroom*.

Tijdens de maand mei en juni zijn er heel wat verbouwingswerken gebeurd in de showroom van IKEA Wilrijk. Zo heeft de slaapkamerafdeling, bureau-afdeling en de kinderafdeling een make-over gekregen, na de woon –en eetkamerafdeling vorig jaar. ​
Om deze vernieuwde showroom op een originale manier te vieren, gaat IKEA wilrijk op zoek naar jonge, lokale kunstenaars die hun kunst willen tentoonstellen in de winkel. Via een QR-code krijgen de klanten de kans om kunst aan te kopen, indien dat gewenst is voor de kunstenaar zelf.

“Het lijkt ons een win-winsituatie voor lokale kunstenaars, maar ook voor onze klanten om met een andere blik door onze winkel te lopen”, vertelt Katrijn Cooreman, de Communicatie en Interieur manager van IKEA Wilrijk die het project geleid heeft.

PRAKTISCHE INFO

Ben je een kunstenaar (tot 30 jaar) uit de provincie Antwerpen en heb je interesse om je kunst tentoon te stellen? Ga dan naar ikea.be/wilrijk voor alle informatie en voorwaarden.

Opening van de expo zal plaatsvinden op donderdag 20 juli tussen 18u en 22u bij IKEA Wilrijk. "Expo IKEA” loopt van 22 juli tot en met 31 augustus 2023.

 

* Wil je meer info (interview), neem dan contact op met Julie Vermeiren, Customer Relations IKEA Wilrijk, via: [email protected] en/of +32 486 59 06 80

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.