IKEA wint de iF DESIGN AWARD 2016 voor de RIGGAD bureaulamp

IKEA wint de iF DESIGN AWARD 2016 voor de RIGGAD bureaulamp

De RIGGAD bureaulamp met draadloze oplader is vandaag uitgeroepen tot een van de winnaars van de iF DESIGN AWARDS tijdens de plechtigheid in München. Dat is een van 's werelds meest toonaangevende designprijzen. RIGGAD kreeg een iF-label in de categorie Verlichting.

 

“iF beloont buitengewone prestaties in de designwereld. Het is een hele eer dat iF ons deze erkenning geeft voor de RIGGAD bureaulamp,” zegt Björn Block, Range Manager voor Verlichting en IKEA Home Smart bij IKEA of Sweden AB.

Consumentenonderzoeken tonen aan dat veel mensen het opladen van hun smartphone zien als vervelend karweitje. Daarom ontwikkelde IKEA RIGGAD, een lamp waarmee je je smartphone kan opladen terwijl je werkt. Onze bedoeling was om de hoeveelheid kabels op het bureau te beperken. Mensen hoeven zich ook geen zorgen meer te maken over een lege batterij.

RIGGAD biedt gericht licht en is uitgerust met een verstelbare arm en kop. In de lampvoet zit een oplader verborgen. Je kan je telefoon opladen door hem op de lampvoet te leggen.

“Ik wilde dat de oplader naadloos opging in het interieur, maar ook dat hij gebruiksvriendelijk was. Het resultaat is een ingebouwde lader die eenvoudig maar toch interessant ontworpen is,” zegt David Wahl, designer bij IKEA of Sweden AB.

De iF DESIGN AWARD is een van 's werelds meest prestigieuze designprijzen. Dit jaar beoordeelde de iF-jury meer dan 5.000 inzendingen van ruim 2.400 deelnemers uit 53 landen. De RIGGAD bureaulamp met draadloze oplader kreeg een iF-label in de categorie Verlichting.

De RIGGAD bureaulamp is een van de producten uit de nieuwe collectie van IKEA met draadloze opladers. De producten uit deze collectie maken gebruik van gecertificeerde Qi-technologie, een wereldwijde onafhankelijke interfacestandaard voor inductie-elektriciteit. De meeste smartphone-producenten gebruiken tegenwoordig deze interfacestandaard en maken toestellen die compatibel zijn met Qi. Smartphones die niet Qi-compatibel zijn, kunnen ook worden opgeladen met behulp van de draadloze oplaadcover VITAHULT.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4500 medewerkers.