IKEA x Swedish House Mafia introduceren OBEGRÄNSAD: een betaalbare collectie tijdloze interieuroplossingen voor muziekliefhebbers

Oktober 2022

Zaventem, 8 september 2022 - Met de gloednieuwe OBEGRÄNSAD collectie streven IKEA en Swedish House Mafia ernaar het dagelijks leven te vergemakkelijken voor al wie (thuis) muziek produceert, speelt of beluistert. Met deze collectie, bestaande uit meer dan 20 zwarte, minimalistische meubels en accessoires, kunnen alle muzikale creatievelingen tegen een betaalbare prijs de perfecte thuisstudio creëren. De limited edition collectie is vanaf oktober 2022 beschikbaar in de IKEA winkels en op IKEA.be. *

Alle beelden in hoge resolutie en prijzen zijn beschikbaar in de IKEA Media Galerij.


BEPERKTE MOGELIJKHEDEN VS. ONBEPERKTE CREATIVITEIT

De OBEGRÄNSAD collectie (Zweeds voor 'ongelimiteerd') is bedoeld voor iedereen die belang hecht aan de muziekervaring thuis en daarbuiten. Technologische ontwikkelingen hebben geleid tot de democratisering van muziek, en met deze collectie wil IKEA en Swedish House Mafia de mensen helpen bij het creëren, produceren en beluisteren van muziek, en hen ondersteunen bij hun creatieve ambities.

De collectie wil diegenen die aan het begin van hun muziek- of creatieve carrière staan kunnen ondersteunen in hun noden.

Het Zweedse muziektrio Swedish House Mafia licht toe “Al sinds onze tienerjaren stellen we de aanpak van IKEA op prijs om dingen binnen het bereik en het budget van heel veel mensen te brengen. We bedachten vroeger zelf creatieve manieren om IKEA meubels af te stemmen op onze behoeften als beginnende muzikanten, dus de samenwerking was in de kern gebaseerd op onze persoonlijke ervaring."


ZWART, STRAK & PRAKTISCH

OBEGRÄNSAD is een betaalbare collectie die met zijn klassieke zwarte look en het minimalistische, strakke ontwerp kan aansluiten bij de technologie en hoe die wordt gebruikt. Of zoals Swedish House Mafia het zelf formuleert: “Het design van onze collectie heeft iets tijdloos, en er zit onmiskenbaar een stukje van ons DNA in”.

De collectie telt meer dan 20 slimme interieuroplossingen voor zowel startende als professionele dj’s en muziekproducers. Denk aan een platenspeler, houders voor laptops, tablets, speakers en platen, een fauteuil, maar eveneens vier modellen van tassen, waaronder eentje voor accessoires. Voorts is er de OBEGRÄNSAD open kast, een remake van KALLAX met extra ruimte voor versterkers, een wat hogere versie van de kast, plus het OBEGRÄNSAD bureau inclusief staanders voor speakers en een uittrekbare plank. 

“De mix van verlichting – inclusief de achtergrondverlichting in de OBEGRÄNSAD klok – en beklede meubels en zachte interieuraccessoires zijn essentieel om de juiste sfeer op te roepen en in de creatieve flow te komen” - Friso Wiersma, in-house IKEA designer.

Voor extra inspiratie, een volledig overzicht van de nieuwigheden alsook het verhaal achter de designs, bekijk het uitgebreide persdossier hieronder:

Persdossier - OBEGRÄNSAD.pdf

PDF - 9.9 Mb

*Noot aan de redactie: de bevoorrading van producten verloopt momenteel moeilijker dan normaal. Neem een kijkje op IKEA.be voor de meest actuele informatie.


Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer jolien@oona.agency.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Persdienst IKEA België
press.belgium@ikea.com ​
+32 2 709 15 19


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.