Ilse Crawdford voor IKEA: SINNERLIG Collectie

Ilse Crawdford voor IKEA: SINNERLIG Collectie

In oktober 2015 wordt in alle IKEA woonwarenhuizen de SINNERLIG collectie gelanceerd. Ze is het resultaat van een unieke samenwerking tussen IKEA en de bekende designer Ilse Crawford. Crawford is wereldberoemd voor haar woonproducten en interieurprojecten. Ilse Crawford en haar team ontwierpen SINNERLIG in samenwerking met IKEA: een collectie die de zintuigen stimuleert.

Een harmonieuze en evenwichtige woning

De collectie bestaat uit meer dan 30 woonproducten die we losjes kunnen opdelen in drie categorieën: werken, eten en loungen. De producten zijn er tot in de kleinste details op gericht jouw zintuigen te stimuleren en je band met je woning te versterken. Het zijn stuk voor stuk objecten die onze moderne levenswijze ondersteunen en verbeteren. Ze brengen warmte en textuur in de woning. 

“We merken dat hoe digitaler onze levens zijn, hoe meer we snakken naar het fysieke. Uiteindelijk draait het allemaal rond evenwicht. Tegenwoordig hebben we altijd wel een digitaal toestel bij de hand. Waar we ook zijn, we zijn altijd online. Anderzijds zien we bijvoorbeeld de werkplekken veranderen: zachte materialen die de zintuigen stimuleren, zoals hout en natuurlijke materialen, nemen de plaats in van harde oppervlakken", zegt designer Ilse Crawford.

Terug naar onze instincten met natuurlijke materialen

Een van de opvallendste kenmerken van deze collectie is kurk. Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik, een prachtige boom met uitzonderlijke eigenschappen die alleen in mediterrane gebieden groeit. Jan Ahlsén, specialist natuurlijke materialen bij IKEA, spreekt met passie over zijn favoriete materiaal: “Het is een mooi, warm materiaal dat zeer natuurlijk en tegelijk ook zeer kostbaar aanvoelt. Kurk is slijtvast en heeft geluids- en warmte-isolerende kenmerken. Het is bovendien ook waterbestendig en makkelijk schoon te maken. Wij vinden het perfect voor woonproducten.”

Via simpele vormen, natuurlijke materialen en unieke onregelmatigheden verkent IKEA in deze collectie de schoonheid en het genot van de ruwe kenmerken tot in de kleinste details. Naast meubelen van kurk, biedt SINNERLIG ook producten van massief acacia, keramiek, mondgeblazen glas, bamboe, zeegras en katoen.

 

Benieuwd naar de volledige SINNERLIG collectie? Je kan ze hier ontdekken. Surf zeker eens naar www.ikea.be en de Facebookpagina van IKEA als je nog meer nieuwigheden wil ontdekken.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4420 medewerkers.