Jaaroverzicht: wat gebeurde er in 2017 bij IKEA België?

Jaaroverzicht: wat gebeurde er in 2017 bij IKEA België?

IKEA België blikt terug op het afgelopen jaar

Het voorbije jaar was er een van primeurs voor IKEA België. In een wereld die razendsnel verandert, slaagde IKEA België erin 903 miljoen euro omzet te realiseren, mede dankzij de blijvende focus op multichannel retail en investeringen in duurzaamheid. Samen met haar 15.569.781 winkelbezoekers blikt IKEA België terug op het voorbije jaar.

Alle kanalen leiden naar IKEA

IKEA is toegankelijker dan ooit tevoren. De 4.327 medewerkers van IKEA in België dragen graag hun steentje bij, of het nu in de winkel, aan telefoon, sinds dit jaar via chat of Facebook, of bij de mensen thuis is. Deze multichannel strategie werd ook duidelijk bij de lancering van Click & Collect en bij de opening van het distributiecentrum in Winterslag bijvoorbeeld.

Dankzij Click & Collect kunnen klanten online producten bestellen om ze vervolgens af te halen in de winkels of in één van de 17 nieuwe pick-up points overal in het land. Het distributiecentrum in Winterslag groeide, en staat naast de bevoorrading van Belgische en Nederlandse winkels voortaan ook in voor de rechtstreekse levering aan klanten in België.

Duurzaamheid voorop

Inspireren wil IKEA ook op het vlak van duurzaamheid. IKEA tracht namelijk zo weinig mogelijk energie en water te verbruiken en doet er alles aan om haar producten een tweede leven te geven. Daarnaast wil IKEA haar klanten inspireren om een duurzamer leven te leiden thuis, met eenvoudige en betaalbare oplossingen om hun impact op de planeet te verkleinen en ook hierbij hoort een primeur: de SOLSTRÅLE zonnepanelen die duurzame energie betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen.

In mei ontwikkelde IKEA in samenwerking met De Kringwinkel Ateljee Gent dan weer de ÅTERSTÄLLA collectie. Een team van vrouwen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt maakte een unieke tijdelijke collectie uit textieloverschotten. Onder het motto ‘recycleren doen we samen’, stelde IKEA België daarnaast ook oud hout gratis ter beschikking van haar klanten, zodat zij het een nieuw leven kunnen geven.

Terugblikken op 2017

“Ik blik met enorm veel voldoening terug op het voorbije jaar en ben erg trots op onze medewerkers, want zonder hen was het niet mogelijk geweest. Samen kunnen we ook van 2018 een innoverend en inspirerend jaar maken, daar ben ik rotsvast van overtuigd”, aldus Catherine Bendayan, CEO van IKEA België.

Meer verhalen, hoogtepunten en cijfers zijn terug te vinden in de jaarlijkse brochure (zie bijlage), waarin aandacht wordt geschonken aan thema’s en projecten die voor IKEA België het verschil hebben gemaakt in 2017. Dit jaar werd er extra plaats gemaakt voor lokale verhalen en wordt ook het distributiecentrum in Winterslag in de spotlights gezet.

Contacteer ons
IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.