Jesper Brodin - nieuwe directeur en CEO van IKEA Groep

In september wordt Jesper Brodin de nieuwe directeur en CEO van IKEA Groep (INGKA Holding bv en haar gecontroleerde entiteiten). Jesper is momenteel algemeen directeur van IKEA of Sweden, en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het productassortiment en de bevoorradingsketen. Hij volgt Peter Agnefjäll op, die deze rol in 2012 toebedeeld kreeg.

"Het is een genoegen om Jesper te verwelkomen in zijn nieuwe functie. Ik ben ervan overtuigd dat hij door zijn uitgebreide ervaring, en passie voor retail en het leven thuis het uitstekende werk van Peter Agnefjäll met succes zal voortzetten. Ik vind het natuurlijk jammer om Peter na vele jaren van trouwe dienst te zien vertrekken, maar ik respecteer zijn beslissing. Onder Peters leiding kon IKEA Groep uitbreiden naar nieuwe, belangrijke markten. We versnelden onze retailtransformatie om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van klanten, en we namen meer verantwoordelijkheid op het vlak van duurzaamheid. Ik kijk ernaar uit om met Jesper samen te werken. We gaan verder op de ingeslagen weg: voor al onze klanten willen we hét multichannel-woonwarenhuis bij uitstek worden", zegt Lars-Johan Jarnheimer, voorzitter van INGKA Holding bv.

"Ik heb 22 geweldige jaren doorgebracht bij IKEA en 5 jaar geleden werd ik CEO. Maar ik geloof dat nu de tijd gekomen is om een nieuwe weg in te slaan. Deze jaren hebben veel voor me betekend, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Ze vormen een belangrijk deel van mijn leven. Nu wil ik wat tijd met mijn gezin doorbrengen voordat ik me in een nieuw avontuur stort. IKEA is een fantastisch bedrijf met vele getalenteerde medewerkers, en ik wens ze alle succes toe. Ik blijf een IKEA fan van het eerste uur. In de loop der jaren heb ik er vele vrienden gemaakt, en ik blijf hen van nabij volgen", zei Peter Agnefjäll. Jesper Brodin werkt momenteel in het Zweedse Älmhult. Vanaf 1 september 2017 zal hij zijn nieuwe functie opnemen in Leiden (Nederland).

"Peter en ik hebben de kans gehad om vele jaren lang samen te werken. Ik wil hem graag als eerste bedanken voor zijn waardevolle bijdrage en leiderscapaciteiten, waardoor IKEA in de afgelopen jaren op heel wat gebieden heeft kunnen groeien. En ik weet zeker dat vele andere collega's mijn voorbeeld zullen volgen. Er liggen nog vele inspirerende jaren voor ons, en ik draag graag mijn steentje bij aan de snelle transformatie van de retailsector. Ik ben zeer vereerd en verheugd over mijn nieuwe opdracht", zei Jesper Brodin.

Het afgelopen jaar hebben 783 miljoen mensen de 348 IKEA winkels in de verschillende markten van de IKEA Groep bezocht. De website IKEA.com trok 2,1 miljard bezoekers. IKEA Groep bezit ook 45 winkelcentra met 425 miljoen bezoekers. Dankzij de solide integratie van fysieke winkels en e-commerce kunnen klanten winkelen op een manier die beter past bij hun specifieke behoeften. In het komende jaar zal IKEA ook winkels openen in nieuwe markten, waaronder India. IKEA streeft ernaar om meer hernieuwbare energie te produceren dan er wordt verbruikt. Daarom heeft IKEA Groep zich voorgenomen om 327 windturbines over de hele wereld aan te kopen en uit te baten, en hebben we geïnvesteerd in 730.000 zonnepanelen in onze gebouwen wereldwijd. IKEA stelt meer dan 140.000 mensen tewerk in haar retailactiviteiten en winkelcentra.

 

Over IKEA Groep

De visie van IKEA is: "een beter dagelijks leven creëren voor zo veel mogelijk mensen". Ons bedrijfsconcept is: "een ruim assortiment goed ontworpen, functionele woninginrichtingsproducten van topkwaliteit bieden, en dat tegen betaalbare prijzen en geproduceerd met respect voor mens en milieu". De IKEA Groep (INGKA Holding bv en haar gecontroleerde entiteiten) heeft 340 woonwarenhuizen in 28 landen in het kader van franchiseovereenkomsten met Inter IKEA Systems bv. Verder worden ruim 40 winkels gerund door andere franchisenemers.

Biography Jesper Brodin

PDF - 57 Kb

CV Peter Agnefjäll

PDF - 83 Kb

IKEA Belgium Press Office

(Enkel voor pers)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.