KARISMATISK, een extravagante collectie in samenwerking met Britse patroon- en textielontwerper Zandra Rhodes

September 2021

ZAVENTEM, 24 augustus 2021 - Samen met ontwerper Zandra Rhodes onderzocht IKEA hoe de kracht van kleuren en patronen ook aan het interieur karakter en charisma kunnen toevoegen. Als resultaat lanceert IKEA de KARISMATISK collectie, een manifesto voor onbevreesde zelfexpressie bij je thuis. Deze collectie omvat 26 blikvangers die alle kleurliefhebbers uitdaagt om zichzelf te zijn. De KARISMATISK collectie is vanaf september 2021 beschikbaar in de Belgische IKEA winkels. *

Alle beelden in hoge resolutie en prijzen zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

Zandra Rhodes laat al meer dan vijf decennia een revolutionaire wind waaien door de mode- en textielindustrie met haar opvallende prints en levendige kleuren. Geïnspireerd door Zandra's gedurfde parcours en stijl, onderzocht IKEA samen met haar hoe de kleurrijke wereld van Zandra kon vertaald worden naar de thuiscontext. Deze zoektocht leidde tot een dieper inzicht van de kracht van kleur en prints als expressies van persoonlijkheid, talent en eigenheid. Ook de psychologische effecten die ze hebben op mensen en ruimtes werden onderzocht.

Het mag dan niet verbazen dat de collectie gedurfde, kleurrijke en opvallende producten omvat. KARISMATISK is een ode aan zelfexpressie, en moedigt je aan om je thuis volledig naar je eigen stijl en smaak in te richten. De collectie wil je plezier bezorgen bij het inrichten van je woning: mix en match kussens, tapijten en textiel naar hartelust. Zet vazen samen of apart, voeg een sprankeltje kleur toe of maak een statement en ga voor een volledige print. Zolang je interieur maar reflecteert wie jij bent.

Naast bijzonder mooi, is de KARISMATISK collectie bovendien ook heel functioneel. Samen met Zandra zorgde IKEA ervoor dat ook in deze collectie de 5 democratische design principes werden gehanteerd. Vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid vormen ook hier de kern van de collectie, om zo tot betaalbare creatieve oplossingen te komen om aan alledaagse behoeftes te voldoen. Dit toont maar dat flamboyantie en praktische designs hand in hand kunnen gaan. Waar mogelijk werden ook gerecycleerde materialen gebruikt.

“IKEA begrijpt de esthetiek van Zandra Rhodes helemaal, en net daarom klikte het zo goed. Het ontwerpproces verliep organisch en oprecht, dat kan je doorheen de collectie ook zien", zegt Zandra Rhodes.
"Het was een wonderlijk avontuur. Het is bovendien heel spannend geweest om de 'Zandra Rhodes: world of colour' te vertalen zodat veel mensen er een beetje van mee kunnen proeven en genieten."

*Noot aan de redactie: de bevoorrading van producten verloopt momenteel moeilijker dan normaal. Neem een kijkje op IKEA.be voor de meest actuele informatie. 


Meer informatie over de KARISMATISK collectie vind je in het uitgebreide persdossier hieronder:

Persdossier - KARISMATISK

PDF - 8.2 Mb

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer [email protected].

Voor meer informatie, neem contact op met:
Persdienst IKEA België
[email protected] ​
+32 2 709 15 19


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.