Met IKEA Kreativ vindt AI het interieur opnieuw uit

Mei 2024

ZAVENTEM, 29 april 2024 - IKEA België lanceert IKEA Kreativ, een AI-gestuurde digitale ontwerpervaring. Deze nieuwe functie, die geïntegreerd is in de bestaande IKEA-applicatie, geeft Belgen de vrijheid om in een paar klikken hun interieur opnieuw te bekijken, gewoon door een kamer in hun huis te scannen. Deze innovatie speelt in op de groeiende behoefte van klanten aan meer gemak, comfort en realisme in hun winkelervaring. 

Alle beelden die getoond worden in dit persbericht kan je downloaden via de IKEA Media Galerij. Om de applicatie in werking te zien, klik hier voor video content.


Met IKEA Kreativ kunnen gebruikers een kamer scannen, de bestaande meubels virtueel verwijderen en nieuwe IKEA-producten toevoegen om realistische interieurindelingen te visualiseren. Als gebruikers tevreden zijn, kunnen ze de geselecteerde items eenvoudig aan hun winkelmandje toevoegen en opslaan op hun IKEA-account.

Dit hyperrealisme bij het ontwerpen van elke ruimte wordt mogelijk gemaakt dankzij de allernieuwste AI en computervisie, vergelijkbaar met die in autonome voertuigen. Klanten scannen de ruimte met behulp van AI-neurale netwerken, die speciaal zijn getraind om objecten en de geometrie van binnenruimtes te herkennen. De algoritmes interpreteren de ruimte om een 3D-weergave te maken.

Dit initiatief speelt in op de groeiende vraag in België, zoals blijkt uit een IKEA Life at Home onderzoek in 2022, waaruit bleek dat 85% van de Belgen zich thuis goed wil voelen, maar slechts de helft weet hoe ze dit kunnen bereiken. Vooral bij online winkelen zijn veel mensen onzeker over hoe de producten in hun ruimte zullen passen. Daarom biedt IKEA hulpmiddelen aan waarmee je een ruimte kan visualiseren en omtoveren tot een plek die jouw smaak en stijl weerspiegelt.

"Vanaf nu behoren twijfels over vorm, kleur of materiaal tot het verleden. Dankzij het realistische design dat door AI wordt nagebootst, kun je er gemakkelijk van overtuigd raken dat je aankoop de juiste is ", legt Jolanda Wetzelaer uit, verantwoordelijk voor de implementatie van Kreativ in België en Home Furnishing Direction Leader.

De introductie van Kreativ in de IKEA app weerspiegelt IKEA's voortdurende inzet voor innovatie en het verbeteren van de klantervaring, waardoor de capaciteit van online en in-store diensten wordt versterkt. Deze vooruitgang draagt bij aan het aanbod van innovatieve oplossingen, zoals autonome drones, Collectomat, het Scan&Go-systeem, lockers en Click&Collect-diensten, en onderstreept daarmee de toewijding aan een steeds gemakkelijkere en persoonlijkere klantervaring.

 

Een knipoog naar België

Voor de lancering van de applicatie werden drie video's opgenomen op iconische plekken in Brussel zoals een frituur, een kantine van een voetbalclub en een authentieke bistro in de stad. Op deze manier versterkt IKEA zijn engagement om diensten aan te bieden die altijd en overal toegankelijk zijn.

 


Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer isis@oona.agency.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Persdienst IKEA België
press.belgium@ikea.com ​
+32 2 709 15 19

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.