Nieuwe IKEA catalogus maakt plaats voor wat er écht toe doet

ZAVENTEM, 25 augustus - Het zijn weer hoogdagen voor IKEA fans, want de nieuwe IKEA catalogus valt vanaf vandaag in de Belgische brievenbussen. Met de leefruimte als centraal thema, wordt er dit jaar extra veel aandacht besteed aan het leven in en rond de woonkamer. Maak je klaar voor 328 pagina’s vol inspiratie die je weer een stapje dichter brengen bij je droom(t)huis.

De woonkamer, de ruimte waar echt geleefd wordt

De focus ligt dit jaar op de woonkamer, die nu persoonlijker is dan ooit tevoren. Technologie en verstedelijking veranderen wereldwijd de manier waarop mensen hun dagelijks leven leiden. Het resultaat daarvan is enerzijds de trend die ‘fluid life’ genoemd wordt – het in elkaar vloeien van activiteiten en woonruimtes – maar anderzijds ook de trend van ‘smaller space living’, waarbij woonoppervlaktes steeds kleiner worden.

Die multifunctionaliteit, gecombineerd met open ruimte, kleinere woonoppervlaktes en weinig scheidingswanden, brengt uitdagingen met zich mee. De woonkamer is namelijk de plek in huis waar iedereen van alles doet. Spelen. Rusten. Praten. Eten. Denken. Maar we willen niet altijd alles samen doen, toch? “Terwijl de ruimtes steeds kleiner worden en meerdere activiteiten in elkaar overvloeien, worden er alsmaar grotere verwachtingen gesteld aan de woonkamer. De kleinere open ruimtes vormen vandaag dan ook de grootste uitdaging voor IKEA. We moeten op zoek gaan naar innovatieve opbergoplossingen om kabels of andere spullen weg te werken. Maar daarnaast is er ook nood aan flexibel en modulair meubilair waarmee je de indeling van je kamer kan aanpassen aan de functie die de ruimte op een bepaald moment van de dag moet vervullen”, licht Jolanda Wetzelaer, interieurspecialiste bij IKEA België, toe.

Om naar uit te kijken: YPPERLIG, DELAKTIG en VIMLE

Samen met het Deense designmerk Hay is de YPPERLIG collectie ontwikkeld. In deze collectie staan de gezamenlijke ruimtes binnen in de leefruimte centraal. De Scandinavische stijl wordt gecombineerd met moderne productietechnieken. De collectie telt 35 nieuwe producten met zachte tinten, strakke lijnen en kwaliteitsvolle materialen en zal vanaf oktober 2017 beschikbaar zijn in de Belgische IKEA woonwarenhuizen.

Een andere samenwerking om naar uit te kijken, is die met Tom Dixon voor DELAKTIG. Samen met de Britse ontwerper verkent IKEA nieuwe mogelijkheden om te zitten en te slapen. Het ontwerpteam putte inspiratie uit de technologiewereld om een modulair zetelbed te ontwerpen, waarvan het aluminium frame kan worden omgevormd naargelang de functie van het moment. Het resultaat van deze unieke samenwerking is vanaf februari 2018 in alle Belgische IKEA woonwarenhuizen te bewonderen.

Een andere te verwachten nieuwkomer is VIMLE. De sofa met slimme opbergruimtes past volledig bij de trend van ‘smaller space living’ en wordt in het najaar verwelkomd in het IKEA assortiment.

328 inspirerende pagina's

IKEA verspreidt met ruim 203 miljoen catalogi haar decotips en inspiratie in 52 landen. De nieuwste editie valt tussen 25 augustus en 5 september bij ruim 4 miljoen Belgische en Luxemburgse gezinnen in de bus. Dankzij de IKEA catalogusapp kunnen fans nog meer interessante inhoud ontdekken, zoals filmpjes met extra informatie over de oplossingen die in de gedrukte versie gepresenteerd worden. Bovendien is de navigatie in de digitale IKEA catalogus intuïtiever en gebruiksvriendelijker dan voorheen.

Wie echt ongeduldig is, kan de nieuwe interieurbijbel alvast ontdekken via het voorproevertje op de IKEA website.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.