Nu ook zalm-kabeljauwballetjes bij IKEA

Goed nieuws voor alle IKEA balletjesliefhebbers! Tussen 1 en 31 maart serveert IKEA de nieuwe zalm-kabeljauwballetjes in alle restaurants, en vanaf 1 april zijn ze ook te verkrijgen in de Zweedse shop. Die vierde toevoeging aan het gamma is een volgende stap naar een ruimer aanbod aan gezondere en duurzamere voedingskeuzes bij IKEA. Wist u trouwens dat de klanten elke week gemiddeld 424.000 balletjes verorberen, zijnde bijna 7 ton?

 

Het vierde balletje 

Vandaag bestaat het balletjes-assortiment bij IKEA al uit Zweedse gehaktballetjes, kippenballetjes en plantaardige groenteballetjes. In maart zal iedereen in het restaurant de nieuwste toevoeging aan het gamma kunnen proeven: het zalm-kabeljauwballetje. Op die manier zorgt IKEA voor een divers gamma voor iedereen: vegetariërs, flexitariërs, visliefhebbers en de fans van de klassieke gehaktballetjes. 

Duurzaam gevangen

Met de nieuwe zalm-kabeljauwballetjes wil IKEA een grotere variëteit aan gezonder en duurzamer eten aanbieden. Kortom: eten dat lekker is, goed is voor de mensen en een lage impact heeft op het milieu. Daarom zijn de nieuwe balletjes gemaakt van ASC-gecertifieerde zalm en MSC-gecertifieerde kabeljauw, die verder op smaak werden gebracht met zeewier en citroengras. Het resultaat is een heerlijk balletje dat meteen de sfeer van het koude Scandinavië oproept. 

De zalm-kabeljauwballetjes zullen tijdens de maand maart verkrijgbaar zijn in het IKEA restaurant. Vanaf 1 april kan je ze terugvinden in de Zweedse shop. 

 

 

International (m)eatball Day, ook bij IKEA

Op 9 maart vieren we International Meatball Day, een dag die uiteraard niet mag ontbreken op de IKEA kalender. Om het plezier van deze dag te verlengen, besloot IKEA om de hele maand maart in het teken te zetten van de iconische balletjes. Daarom zal het aanbod warme gerechten op de menukaart in de Belgische IKEA restaurants uitsluitend bestaan uit vier nieuwe en originele balletjes-recepten.

Met de nieuwe recepten die ontwikkeld zijn door Christer Elfving, neemt IKEA je mee naar verschillende uithoeken van de wereldbol. De klassieke balletjes behouden hun Zweedse roots, de kippenballetjes krijgen een Belgisch Waterzooi-recept, de groenteballetjes nemen je mee naar de smaken en geuren van het zuiden en de nieuwe zalm-kabeljauwballetjes worden op Indische wijze bereid. 

 

 

424.000 of 6.784 kg per week!

Wekelijks verorberen we in de acht vestigingen gemiddeld 424.000 balletjes, goed voor 6.784 kg! Acht op de tien (78%) consumenten kiest nog steeds voor de traditionele gehaktballetjes, maar de kippen- en groenteballetjes zijn met elk 11% aandeel in de consumptie ook een vaste waarde op de menukaart geworden. 

De Belgische consumenten zijn sinds de introductie van de Zweedse KÖTTBULLAR in 1984 al grote fans. De introductie van de groenteballetjes in 2015 maakte bovendien het traditionele gerecht ook beschikbaar voor vegetariërs en in 2016 vervoegen ook de kippenballetjes het gamma. En nu zijn dus de zalm-kabeljauwballetjes van de partij. 

Benieuwd of deze nieuwe lekkernij de wekelijkse consumptie nog verder gaat doen toenemen!

 

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

Voor meer informatie, contacteer manongerlo@oona.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.400 medewerkers.