Omzet fiscaal jaar 2013* : IKEA Groep herbevestigt sterke positie

De omzet van de IKEA Groep steeg voor het fiscaal jaar 2013 tot 27,9 miljard euro, een toename van 3,1% ten opzichte van het vorige jaar (+ 3,6% gecorrigeerd volgens wisselkoersverschillen). In vergelijkbare winkels steeg de omzet met 1,8%.

“Een goede prijs-kwaliteitverhouding is steeds belangrijker voor onze klanten - onze groei in omzet toont dat mensen over de hele wereld ons concept van goed ontworpen, laaggeprijsde kwaliteitsproducten op prijs stellen”, zegt Voorzitter en CEO Peter Agnefjäll.

“Wie duurzamer wil leven hecht vandaag veel belang aan het naar beneden halen van de energiefactuur. Om te beantwoorden aan die vraag verkochten we het afgelopen jaar 20 miljoen energiezuinige ledproducten tegen betaalbare prijzen. Tegen 2016 zal ons volledige verlichtingsaanbod op leds werken, zodat we nog meer mensen kunnen helpen om thuis geld te besparen. Duurzaamheid mag geen luxeproduct zijn”, zegt Peter Agnefjäll.

Vooral in Rusland en China groeiden we sterk, maar ook in Noord-Amerika boekten we het afgelopen jaar aanzienlijke vooruitgang. Hoewel de economische situatie Zuid-Europa nog steeds parten speelt, won de IKEA Groep aan marktaandeel op bijna alle markten.

In het fiscaal jaar 2013 groeide de IKEA Groep verder, geheel in lijn met de IKEA visie om een beter leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De groei steunt op gezonde financiële principes (zoals uitbreiding financieren met eigen middelen) en het nemen van beslissingen met het oog op de lange termijn.

 

Het volledige jaarverslag, het Jaaroverzicht van de IKEA Groep, wordt gepubliceerd in januari 2014. 

 

Bij IKEA loopt een fiscaal jaar van 1 september tot en met 31 augustus

 

 

 

Over de IKEA Groep

IKEA wil een beter dagelijks leven creëren voor zo veel mogelijk mensen. Ons bedrijfsconcept ondersteunt die visie door een ruim assortiment goed ontworpen, functionele woninginrichtingsproducten aan te bieden tegen zo laag mogelijke prijzen, opdat zo veel mogelijk mensen ze zouden kunnen betalen. Er zijn momenteel 303 woonwarenhuizen van de IKEA Groep, verspreid over 26 landen. IKEA werd opgericht in Zweden in 1943. De IKEA Groep heeft 139.000 medewerkers in dienst en telde 690 miljoen bezoekers in het boekjaar 2012.  Meer informatie vind je op www.IKEA.com

 

Contacteer ons
Annelies Nauwelaerts PR Manager IKEA Belgium
Ylva Magnusson Media relations IKEA Group
Annelies Nauwelaerts PR Manager IKEA Belgium
Ylva Magnusson Media relations IKEA Group
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Hognoul, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. In België telt IKEA meer dan 4313 medewerkers.