Ontdek SÄLLSKAP; Zweeds traditioneel design met een funky twist

Ontdek SÄLLSKAP; Zweeds traditioneel design met een funky twist

Tijdelijke collectie, Oktober 2016

HEERLIJK DESIGN OM SAMEN VAN TE GENIETEN

In oktober stelt IKEA SÄLLSKAP voor, een collectie geïnspireerd op de Scandinavische traditie van toegepaste kunst en het ooit baanbrekende idee van een ruimte bedoeld voor het hele gezin. Het is een collectie van meubels, textiel en eetgerei die inspiratie uit het verleden naar het heden haalt op de best mogelijke manier: door vooruitgang te stimuleren. 

RUIMTE OM TE LEVEN

Ooit, een eeuw of twee geleden, moest men kinderen zien maar niet horen en was prachtig design voorbehouden voor de allerrijksten. En toen veranderde er iets. Mensen zoals de Zweedse auteur Ellen Key en kunstenaars Karin en Carl Larsson legden de basis voor wat men later de “allrum”, de kamer voor iedereen, zou noemen, waar het hele gezin samen kon zijn. Hun invloed zou nog lang voelbaar blijven. Het ging trouwens niet alleen om een plek voor iedereen samen, maar ook om ruimte voor schoonheid en kwaliteit, en het verspreiden van de idee dat schitterend design voor iedereen bereikbaar moet zijn. Dat is de essentie van SÄLLSKAP.

“SÄLLSKAP is geïnspireerd op de Scandinavische toegepaste kunst van eind 19de - begin 20ste eeuw. Het is een collectie die traditie eert zonder de band met het moderne leven los te laten”, zegt Mette Nissen, Creative Leader bij IKEA.

DE KERN VAN SÄLLSKAP 

Je kan van de stad houden en toch stilletjes snakken naar wat landelijke rust. SÄLLSKAP, dat zijn meubels, lampen, textiel en eetgerei waarmee je een vleugje Zweedse traditie en rustieke feel in huis haalt, waar je ook woont.

Want SÄLLSKAP is gemaakt om perfect te passen in elke ruimte. De meubels zijn kleiner dan de voorlopers van honderd jaar geleden, en hebben multifunctionele kantjes, ideaal voor wie compact woont.

Het hoofdmateriaal is massief hout: onklopbare stevigheid troef als je een plekje wilt voor het hele gezin. Voor de zachtheid voeg je gewoon naar hartenlust kussens en dekens toe.

“De kern van SÄLLSKAP is interieurtextiel geïnspireerd op traditionele motieven en technieken, zoals ikat en schilderen met spatten”, vertelt Mette Nissen.

Benieuwd naar meer? Neem zeker een kijkje in het SÄLLSKAP persdossier hieronder of in de IKEA media gallerij.

Contacteer ons
Sabrina Requejo Commercial PR responsible, IKEA Belgium
Sabrina Requejo Commercial PR responsible, IKEA Belgium
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.