SKOGSTA voor het leven

SKOGSTA voor het leven

In augustus lanceert IKEA SKOGSTA, een collectie afzonderlijk te gebruiken meubels en accessoires voor de keuken en de eetkamer. De SKOGSTA collectie is gemaakt van massief acacia wat warmte uitstraalt en vele jaren meegaat. Bovendien is hout in het algemeen een duurzame keuze, want het is een natuurlijk hernieuwbaar materiaal.

De SKOGSTA stukken zijn geïnspireerd op moderne, rustiek aandoende keukeninterieurs en op onze veranderende manier van leven, en je kan ze in de hele woning op verschillende manieren gebruiken: de krukken zijn ook prima tafeltjes en de snijplanken kan je gebruiken als dienblad. Het is net stevig gereedschap dat je bijstaat in je dagelijkse bezigheden.

 

Acaciahout is van zichzelf heel mooi en heeft bijzonder veel karakter. Bovendien krijgen deze stukken na lang dagelijks gebruik een opvallend en onweerstaanbaar patina. Marcus Arvonen de designer achter collectie, beschrijft dit prachtige, veelzijdige materiaal als volgt "We vergelijken de SKOGSTA producten graag met heel degelijke schoenen. Als je zorg draagt voor je schoenen, zien ze er jarenlang mooi uit. Als je SKOGSTA even hard koestert als je favoriete paar schoenen, zullen jij en de jouwen er generaties lang plezier van hebben. Als dat niet duurzaam is!"

 

In deze collectie worden twee houtkleuren gecombineerd als onderdeel van het ontwerp 

Wat SKOGSTA speciaal maakt is dat het gemaakt is van massief acacia, dat vanwege zijn slijtvastheid traditioneel gebruikt wordt voor buitenmeubilair. We gebruiken acacia in deze collectie voor het eerst voor binnen in huis. Acaciahout wordt geclassificeerd tussen zachthout en hardhout in en is even slijtvast als teak.


Elke houtsoort heeft haar eigen karakter. Naast het donkerdere hout kan je van acacia ook het lichter gekleurde spinthout gebruiken. In deze collectie worden de twee types hout gecombineerd als onderdeel van het ontwerp, voor een opvallende, vernieuwende look. Zo verschilt de kleur van elke tafel, kruk en opberghulp op basis van de nerf en de natuurlijke kleurschakeringen.

"De combinatie van het donkere en lichtere hout heeft niet alleen een charmant visueel effect maar ook een positieve impact op het milieu, omdat we zo het grootste gedeelte van de boom kunnen benutten en minder verspillen." Michael Nikolic Creative Leader IKEA

Het SKOGSTA slagersblok is bedoeld om een leven lang mee te gaan. Het massief houten oppervlak is slijtvast maar ook lief voor je messen: bestand tegen het zware dagelijkse werk in de keuken.

Marcus Arvonen, voegt er zelf nog het volgende aan toe: “Als je met een mes in de tafel kapt, blijft de schade beperkt. Dat is typisch voor massief hout. Het “litteken” vergroot de charme van het meubel nog! En als je wilt dat het er weer als nieuw uitziet, schuur je het af en behandel je het opnieuw met hardwasolie.”

 

Ontdek de volledige SKOGSTA collectie in dit persdossier. Vergeet niet dat er nog veel nieuws te ontdekken valt op www.IKEA.be en de IKEA Facebookpagina.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4420 medewerkers.