Sneak peek nieuwe IKEA collecties najaar 2022 & 2023


Zaventem, 15 juni 2022 – IKEA presenteerde tijdens Milaan Design Week 2022 nieuwe collecties en samenwerkingen met partners van over de hele wereld. Door samen te werken met andere merken en ontwerpers wil IKEA design toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen en oplossingen bieden voor een beter leven thuis. Tijdens de Design Week werden onder andere samenwerkingen met de Rotterdamse designer Sabine Marcelis, het Finse designmerk Marimekko en de Zweedse house dj's Swedish House Mafia gepresenteerd. Ook een nieuwe samenwerking met Latijns-Amerikaanse creatievelingen werd er aangekondigd. De producten zullen later dit jaar, dan wel in 2023 op de markt komen.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Galerij.

IKEA x SWEDISH HOUSE MAFIA:

De OBEGRÄNSAD collectie is speciaal voor de muziekliefhebber ontworpen in samenwerking met Swedish House Mafia, de populaire groep van drie Zweedse house dj’s. IKEA en Swedish House Mafia zetten een collectie neer die het makkelijker maakt om thuis muziek te produceren en te beluisteren. Met de eerste OBEGRÄNSAD (Zweeds voor onbegrensd) producten kunnen mensen eindeloos creatief werken in een perfecte thuisstudio, met onder andere een platenspeler en opbergtassen.


IKEA x SABINE MARCELIS:

IKEA onthult in samenwerking met de Rotterdamse ontwerper Sabine Marcelis de eerste twee producten van de lumineuze VARMBLIXT collectie. Het werk van Marcelis wordt gekenmerkt door eenvoudige vormen, waardoor de materialen waarvan het werk is gemaakt het beste tot hun recht komen. Met de VARMBLIXT (Zweeds voor warme bliksem) collectie kijken IKEA en Marcelis naar de rol van direct en indirect licht in huis en brengen zij licht op natuurlijke wijze tot leven. De collectie bestaat onder andere uit twee kenmerkende LED-wandlampen, die warmte en sfeer uitstralen wanneer ze aan staan en dienen als prachtige sculpturale decoratie wanneer ze uit zijn.


IKEA x MARIMEKKO:

De BASTUA collectie - in samenwerking met het Finse designmerk Marimekko - focust op de Scandinavische levensstijl met de saunacultuur als startpunt. De sauna is een plek waar je tot rust komt en de spanning van de dag kan loslaten. Het expressieve patroon dat wordt gedrukt op het eerste product van de collectie - een douchegordijn van gerecycled polyester – werd in Milaan getoond en is geïnspireerd op de opvallend grote rabarberbladeren die vaak groeien naast saunagebouwen op het Finse platteland.

Kunst, mode, design, architectuur en eten zijn slechts enkele dingen die op tafel komen wanneer IKEA de krachten bundelt met negen creatievelingen uit heel Latijns-Amerika voor een nieuwe collectie gebaseerd rond de cultuur van feesten en huiselijke gezelligheid. ​

De onthulling in Milaan was een voorsmaakje van wat de mensen binnenkort mogen verwachten. IKEA zal de volledige collecties voorstellen wanneer de lancering nadert. Wil je toch al meer weten over de collecties, neem dan een kijkje op de global Newsroom van IKEA.


Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer jolien@oona.agency.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Persdienst IKEA België
press.belgium@ikea.com ​
+32 2 709 15 19


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.