Spelen zonder regels met de nieuwe LUSTIGT collectie van IKEA

IKEA introduceert LUSTIGT: een nieuwe collectie die jong en oud aanmoedigt om samen te spelen, zonder regels of beperkingen. Het uitgangspunt achter de collectie is de positieve invloed van spelen op het dagelijks leven. Het stimuleert namelijk de creativiteit en verbeelding. LUSTIGT bestaat zowel uit rustige spellen die logisch denken en een fijne motoriek verbeteren als energieke spellen die jong en oud in beweging brengen. Van een tien meter lange kleurplaat en een wonderlijke puzzel tot een springtouw met lichtjes en een rad van fortuin. De collectie is vanaf 7 oktober beschikbaar in alle Belgische IKEA winkels en op IKEA.be.

 

 

Speel erop los

Het vertrekpunt voor alle IKEA speelcollecties is de overtuiging dat spelen een positieve impact heeft op kinderen én volwassenen en zo bijdraagt tot een beter dagelijks leven. Spelen gaat namelijk veel verder dan speelgoed en spelletjes: het is een manier om naar de wereld te kijken, om vreugde en plezier te vinden in alles wat we doen. Dat ontdekte IKEA in het derde onderzoek voor het 'Play report', waarbij 352 mensen van 2-90 jaar geïnterviewd werden in China, Duitsland en de VS. ​ 

Met LUSTIGT zet IKEA vrolijk zijn speelse weg voort. Deze keer gaat het om spelen zonder regels of beperkingen. Tijdens het ontwerpen van de LUSTIGT collectie testten kinderen de producten en gaven ze de designers van IKEA hun advies. De grootste ontdekking: geef kinderen geen regels om te spelen, die breken ze toch. De LUSTIGT spelletjes zijn gemaakt om iedereen aan te zetten tot spelen en kinderen zelf de regels te laten verzinnen en zo hun creativiteit en verbeelding aan te wakkeren. De spelletjes in deze collectie hebben geen begin of einde: je blijft gewoon spelen en ziet wel waar je uitkomt. Speel er dus maar op los!

 

 

Duik in de magische wereld van LUSTIGT

Met LUSTIGT wordt IKEA een favoriete speelgoedbestemming voor kinderen van verschillende leeftijden. En de regels, die bepaal jij. Bijvoorbeeld voor het dartspel: de ene speler mikt op het gele gedeelte en de andere speler op het rode gedeelte - je kiest het helemaal zelf. Of leg de tien meter lange kleurplaat uit op de tafel of vloer en begin met kleuren terwijl je een wereld met veel grappige details ontdekt. Met het springtouw speel je het best in het donker: de lampjes gaan namelijk branden wanneer het touw in beweging is.

LUSTIGT, dat zijn kwaliteitsproducten gemaakt van materialen die duurzaam zijn of makkelijk te recycleren zijn. Er zijn heel wat houten artikelen bij, zoals de praktische opberger voor knutselspullen en het duizelingwekkende rad van fortuin. Alle LUSTIGT spelletjes hebben bovendien een tijdloos karakter, en dat is geen toeval. Is de magie er een beetje af, dan vinden ze vast zonder probleem een thuis bij een andere speelvogel. 

 

Ontdek de magische spelwereld van LUSTIGT in het persdossier

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar op de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manongerlo@oona.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.