Sterke omzetstijging van de IKEA Groep in het boekjaar 2015

België: organische groei met 2,5%

De IKEA Groep realiseerde een totale omzet van 31,9 miljard euro in het boekjaar 2015. De verkoopcijfers in euro zijn met 11,2% gestegen. Na verrekening van valuta-effecten boekte de totale omzet een stijging van 8,9%. De omzet in vergelijkbare winkels steeg met 5,1%. In België bedroeg de totale omzet in het boekjaar 2015 751,8 miljoen euro. De omzet in vergelijkbare winkels groeide met 2.5%. 

Wij groeien in bijna al onze markten en zijn tevreden over de evolutie van onze verkoopcijfers in het afgelopen jaar. Onze medewerkers werken hard om kwaliteitsproducten voor woninginrichting tegen een lage prijs te ontwikkelen en aan te bieden aan de klanten via onze woonwarenhuizen en online verkoopkanalen”, zegt Peter Agnefjäll, de Voorzitter en CEO van de IKEA Groep.

China blijft de snelst groeiende markt van de IKEA Groep, gevolgd door Rusland. Duitsland boekte een recordgroei en Noord-Amerika deed het prima. Ook Zuid-Europa toonde een positieve ontwikkeling. De algemene resultaten tonen een stevige groei in de meeste markten van de IKEA Groep, met slechts enkele markten die het moeilijker hebben door de economische omstandigheden.

Het grootste deel van de omzetstijging is afkomstig van vergelijkbare winkels. Ook nieuwe woonwarenhuizen en nieuwe digitale verkoopkanalen hebben bijgedragen tot de omzetgroei. Ons woninginrichtingsaanbod, en in het bijzonder het bed- en badkamerassortiment, valt duidelijk in de smaak bij de klanten. Daarnaast opende de IKEA Groep, naast 13 nieuwe woonwarenhuizen, drie nieuwe ophaalpunten in Spanje, Noorwegen en Finland, waar klanten een beperkt assortiment kunnen zien en vooraf bestelde artikelen kunnen ophalen.

Wij zien veel kansen om te blijven groeien via onze woonwarenhuizen en door onze klanten aan te spreken in onze gloednieuwe multikanaalsomgeving, een opwindend avontuur dat nog maar pas is begonnen. Door te blijven groeien en sterke resultaten neer te zetten, kunnen wij blijven investeren in onze medewerkers, in de waardeketen en in duurzaamheid, om bij te dragen tot een beter dagelijks leven voor zoveel mogelijk mensen”, besluit Peter Agnefjäll.

In dit cruciale jaar voor de strijd tegen de klimaatverandering maakten de IKEA Groep en de IKEA Foundation bekend dat ze in totaal 1 miljard euro zullen vrijmaken om de overgang naar een koolstofarme economie te versnellen en de gemeenschappen die het meest getroffen zijn door de klimaatverandering te steunen. Deze verbintenis van de IKEA Groep zal de onderneming dichter brengen bij haar doel om energieonafhankelijk te worden, door zoveel hernieuwbare energie te produceren als verbruikt wordt in haar gebouwen.

Het jaaroverzicht van de IKEA Groep, dat een volledig beeld geeft van de jaarresultaten, en het duurzaamheidsrapport van de IKEA Groep zullen in december 2015 worden gepubliceerd.

 

Het boekjaar 2015 liep van 1 september 2014 tot 31 augustus 2015.  

Contacteer ons
Annelies Nauwelaerts PR Manager, IKEA Belgium
Annelies Nauwelaerts PR Manager, IKEA Belgium
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.