SYMFONISK: IKEA en Sonos zien geluid in een nieuw licht

SYMFONISK: IKEA en Sonos zien geluid in een nieuw licht

Geluid werkt heel sterk in op het gemoed van mensen en is voor de sfeer in huis even belangrijk als elk vloerkleed, elk kunstwerk of elke zitbank. Als één van de eerste stappen op het pad om ook geweldige geluidskwaliteit voor iedereen toegankelijk te maken, presenteren IKEA en Sonos de SYMFONISK collectie: een tafellamp en een boekenplank die letterlijk van zich laten horen. De eerste producten uit het SYMFONISK assortiment zijn vanaf 1 augustus beschikbaar in de Belgische IKEA winkels en op IKEA.be.

Inrichten met geluid

Is het mogelijk om hoogwaardig geluid te creëren en tegelijkertijd ruimte te besparen? Als je het IKEA en Sonos vraagt is het antwoord unaniem ja. Het bewijs is de SYMFONISK WiFi boekenplank-speaker: een geweldige veelzijdige speaker met een betaalbaar prijskaartje. Je kan de boekenplank-speaker op uiteenlopende manieren in je interieur integreren: hij kan 3 kg dragen en met de haken kan je hem zowat aan elke keukenstang hangen. Maar de speaker gebruiken als boekenplank is geen verplichting: ook op zich staat hij mooi in zowel een verticale als horizontale opstelling.

Story image

De best klinkende lamp in de wereld

Je hebt geluid en je hebt licht: twee elementen die enorm belangrijk zijn voor het creëren van de juiste sfeer in huis. Met één druk op een schakelaar wordt een donkere, verlaten plek een gezellige stek, en met een streepje muziek wordt een grauwe maandag een ‘wauw!’-maandag. Dan is er toch nauwelijks een beter idee voor een samenwerking dan een combinatie van die twee? Met de SYMFONISK WiFi tafellamp-speaker hebben IKEA en Sonos een topper gecreëerd met een schitterende look en een geweldige geluidskwaliteit, die zich op geheel nieuwe wijze in je interieur integreert en het makkelijker maakt om de ruimte in te richten met geluid.

“We wisten van in het begin dat we weg wilden van het klassieke high-tech design. Het idee voor deze tafellamp-speaker is deels vertrokken vanuit het concept ‘haardvuur’: één element dat zorgt voor warm licht én geluid”, vertelt Iina Vuorivirta, een van de IKEA designers die werkte aan de tafellamp-speaker.

Story image

Een innovatieve samenwerking

IKEA deed zijn ding als interieurexpert en stuurde het ontwerpproces aan, terwijl de bijdrage van Sonos gebaseerd was op de uitzonderlijke geluidsexpertise van het bedrijf. “Ons ontwerp moest voor 100% trouw zijn aan de kwaliteit waar Sonos voor staat, zonder het minste compromis. Bovendien wilden we iets totaal nieuw creëren”, aldus Iina Vuorivirta.

“Dit partnership draaide van bij het begin rond de passie, de waarden en de kennis die onze twee bedrijven delen. IKEA en Sonos beseffen het belang van schitterend geluid en het potentieel ervan om een positieve invloed uit te oefenen op het leven thuis van zo veel mogelijk mensen. We werken samen om producten te maken die we geen van beiden in ons eentje zouden kunnen ontwikkelen. Om dat te doen, en aangezien muziek en licht bepalend zijn voor het aanvoelen en de uitstraling van een ruimte, hebben we een product ontwikkeld dat de beide elementen combineert: de SYMFONISK tafellamp-speaker”, aldus Tad Toulis, Vice President of Design bij Sonos.

Voor IKEA maakt deze samenwerking rond geluid deel uit van een breder traject richting slimmere woningen dat van start ging met een assortiment voor draadloos opladen in 2015 en zich stap voor stap verder ontwikkelt. “Het creëren van sfeer en praktisch comfort staat centraal in de uitwerking van het IKEA Home Smart-concept, en het SYMFONISK assortiment is een uitmuntend stukje design dat zich daarop toespitst.

IKEA is voortdurend op zoek naar ideeën om het leven thuis te verbeteren. En dat kunnen we nog beter aanpakken door technologie te integreren in interieurproducten en -oplossingen”, zegt Björn Block, Business Leader voor Home Smart bij IKEA.

 

Het SYMFONISK assortiment

In het SYMFONISK assortiment vind je de SYMFONISK tafellamp-speaker en de SYMFONISK boekenplank-speaker met WiFi. Beide producten zijn compatibel met het eigen productassortiment van Sonos en kunnen worden aangestuurd met de Sonos-app.

De SYMFONISK tafellamp-speaker is beschikbaar in het wit en in het zwart vanaf 1 augustus aan een verkoopprijs van €179.

De SYMFONISK boekenplank-speaker is beschikbaar in het wit en in het zwart vanaf 1 augustus aan een verkoopprijs van €99,99.

 

 

Ontdek alle nieuwe producten in het uitgebreide persdossier hieronder:

SYMFONISK persdossier SYMFONISK_PR_kit.pdf - 7 MB

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer [email protected].

 

 

Over Sonos

Sonos (Nasdaq: SONO) is een van 's werelds toonaangevende merken als het gaat om geluidsbeleving. Als uitvinder van multiroom draadloze homeaudio helpen de innovaties van Sonos de wereld beter te luisteren door mensen toegang te geven tot hun favoriete content en ze deze content te laten bedienen hoe ze maar willen. Sonos staat bekend om de ongekende geluidsbeleving, het doordachte design voor in het huis, het gebruiksgemak en een open platform, en maakt het gehele spectrum van audiocontent beschikbaar voor iedereen. Het hoofdkantoor van Sonos bevindt zich in Santa Barbara, Californië (VS). Meer informatie is te vinden op www.sonos.com.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.