TÄNKVÄRD, de nieuwe duurzame collectie van IKEA uit natuurlijke materialen

Met TÄNKVÄRD, een beperkt verkrijgbare collectie, geeft IKEA een nieuwe betekenis aan materialisme deze lente. Natuurlijke materialen als rotan, linnen en jute staan immers centraal en brengen een ode aan moeder aarde fijnste texturen. Hoewel TÄNKVÄRD geen strand- of vakantiecollectie is, roepen de producten voor de slaap- en badkamer dat moeiteloze en ongedwongen gevoel meteen op. Van lichte rotan meubeltjes, tot zacht textiel en een kimono met een hoge aaibaarheidsfactor: TÄNKVÄRD zet je aan om zelfzorg centraal te zetten. De nieuwe collectie zal vanaf 7 april beschikbaar zijn in de Belgische IKEA winkels en op IKEA.be.

 

TÄNKVÄRD is materialisme

Materialisme gaat over natuurlijke en fijne materialen en texturen, over materialen die je graag dicht bij jou hebt maar ook over schoonheid en kalmte bij je thuis binnenbrengen. Materialisme is TÄNKVÄRD. Een nieuwe IKEA collectie gemaakt van natuurlijke materialen voor zachtere dagen en nachten. 

De natuurlijke en duurzame materialen maken de collectie tot wat ze is. Alle meubels in de collectie zijn gemaakt van rotan: ze zijn allemaal licht waardoor je ze makkelijk van de ene ruimte naar de andere verplaatst. Het textiel in linnen en "better cotton" katoen nodigen uit om aangeraakt te worden. De manden zijn dan weer de perfecte plek om kleinere hebbedingetjes of plaids op te bergen.

 

Laat rotan je ondersteunen

Rotan is een duurzaam materiaal omdat het natuurlijk en hernieuwbaar is. Voor de productie wordt nauw samengewerkt met lokale ambachtslui uit Aziatische landen om nieuwe inspiratie en productkennis op te doen. Daarenboven is rotan een licht materiaal, waardoor elk meubelstuk uit de TÄNKVÄRD collectie gemakkelijk te verplaatsen is. Op die manier gebruik je ze waar en wanneer je ze nodig hebt. De rotan meubels in de TÄNKVÄRD collectie werden gemaakt om textiel op te bergen. Het is wanneer hun texturen en kleuren worden gecombineerd, dat de collectie echt samenkomt. Een kussen op de kruk of een kimono die aan de kledinghouder hangt, geven de rotan een warme uitstraling. Het creëert een dialoog tussen het zachte en het harde, het verfijnde en het rauwe.

Een van de blikvangers uit de collectie is het rotan kamerscherm. De designers noemden het stuk een ‘open garderobe’ aangezien je het op verschillende manieren kan gebruiken. Hang je kleding op een makkelijke en ongedwongen manier op en ga mee in de sfeer van de TÄNKVÄRD collectie. 

Ook de rotan bank straalt rust en gemak uit. De flexibele, stevige rotan geeft deze bank een gevoel van frisheid, met een gladde textuur. De rotan kledinghouder verplaats je in een handomdraai. Drapeer het met handdoeken, dekens of kledij. Want hoewel het elegant is op zichzelf, is het rek het mooist als het gebruikt wordt. 

 

Aaibaar textiel 

Voor het textiel hebben de IKEA designers gekozen voor aangename en ontspannende eigenschappen, zowel voor het materiaal als voor de afwerking. Omdat de materialen natuurlijk moesten zijn, was de keuze voor linnen, katoen en jacquard snel gemaakt. In het textiel zie je duidelijk de mix tussen Scandinavische frisheid en Japanse rust. Het resultaat is perfect imperfect: stukken die een beetje gerimpeld zijn met een ambachtelijk gevoel, waardoor elk stuk uniek is.

De linnen en katoenen handdoekenkussenslopen en dekbedovertrekken hebben zachte indigo- en witte tinten die doen denken aan de zee en de lucht. De handdoek roept bijvoorbeeld meteen het gemakkelijke en zorgeloze gevoel op van het leven aan de zee. In de collectie vind je ook de allereerste IKEA kimono, die bovendien één van de favorieten van de designers is. Het is een kledingstuk dat je draagt, maar het is ook nauw verbonden met thuis en een thuisgevoel.

Wat het textiel nog mooier maakt? Het feit dat al het katoen bij IKEA sinds 2015 uit duurzame bronnen komt. De katoenproductie van "better cotton" gebruikt minder pesticiden en kunstmest, en is dus beter voor mens en milieu. Ook het waterverbruik beter beheren en teeltmethodes ontwikkelen maken deel uit van een duurzamere productie. IKEA wil zich engageren om duurzamer katoen de norm te maken in de hele sector.

 

 

Ontdek alle nieuwe producten in het persdossier.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manongerlo@oona.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.