VOOR IEDEREEN EEN DUWTJE IN DE RUG MET DE OMTÄNKSAM COLLECTIE VAN IKEA

Mei 2020

Met OMTÄNKSAM wil IKEA het dagelijkse leven voor iedereen - en voor elk lichaam - gemakkelijker maken. De collectie ‘OMTÄNKSAM’, wat zorgzaam betekent in het Zweeds, bevat functionele en comfortabele producten zoals een tafel en stoelen, kussens, vazen, een zetel en een potjesgrijper. Deze zorgzame collectie werd ontworpen door experten in de ergonomie en getest en goedgekeurd door zij die een duwtje in de rug kunnen gebruiken, permanent of tijdelijk. De inclusieve design collectie is vanaf mei verkrijgbaar bij IKEA.

Noot aan de redactie: de beschikbaarheid van producten in de Belgische winkels en/of op de webshop is uitzonderlijk onderhevig aan veranderingen veroorzaakt door de COVID19 situatie. Neem een kijkje op IKEA.be voor de meest actuele informatie. ​ 

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

Gun je lichaam af en toe ook wat rust

Een persoonlijke ervaring van Britt Monti, één van de IKEA Creative Leaders in Zweden, gaf de aanleiding voor het ontwerpen van deze nieuwe collectie. Britt had een beroerte en zag van de ene dag op de andere haar noden volledig veranderen. Ze besefte dat niet alleen zij veranderende noden had. En dus kwam de OMTÄNKSAM collectie tot stand om hier een antwoord op te bieden. Functionaliteit stond centraal in het ontwerpproces, maar dit mocht niet ten koste gaan van de vorm, kwaliteit, duurzaamheid en elk product moest ook betaalbaar blijven.

De leunstoel heeft een hoge rugleuning met een comfortabel steunkussen. De steilere rugleuning en stevige armleuningen helpen je bij het opstaan en neerzitten en hebben ruimtes waarin je kleine dingen kan opbergen, zoals een afstandsbediening, je GSM of bril. Zet je neer en droom in alle comfort weg onder het OMTÄNKSAM dekentje, gemaakt van natuurlijke wol.

Een leuke aanvulling op deze stoel zijn de OMTÄNKSAM kussens. Vouw of rol ze op, plaats ze achter je rug of schuif ze onder je hielen en verlicht zo de druk. De zitkussens bevatten een zachte schuimvulling waardoor ze zich gemakkelijk aanpassen aan jouw lichaam. De slim geplaatste antislip houdt tenslotte het kussen stevig op zijn plaats.

Een helpende hand overal in huis

Beperkte mobiliteit? De OMTÄNKSAM tafel heeft geen onderstel waardoor er veel beenruimte is. Ideaal voor rolstoelgebruikers of mensen die wat meer ruimte nodig hebben. De afgeronde hoeken zorgen voor meer veiligheid en het tafelblad is krasbestendig en eenvoudig te reinigen. 

Kleed deze tafel aan met de vazen en glazen die zowel mooi als handig zijn. Deze slimme producten zijn zo ontworpen dat je ze met veel grip kan optillen zonder te morsen. Moeite met je potjes te openen? Met de OMTÄNKSAM potjesgrijper – gemaakt van siliconenrubber – gaat elk lastig potje open met gemak. 


Ontdek alle nieuwe IKEA producten in het uitgebreide persdossier hieronder:

Persdossier - OMTÄNKSAM

PDF - 2.5 Mb

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manon@oona.be.


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.