Warme kleuren en speelse motieven voor de herfst bij IKEA

IKEA zet deze herfst in op een trendy eclectische stijl met een creatieve twist. Weelderige motieven en kleuren worden aangevuld met zachte stoffen en kwalitatieve materialen om de herfst zo comfortabel mogelijk te maken. Blikvangers zijn onder meer een knusse nieuwe zitbankserie, traditionele lampenkappen en een volledig nieuw assortiment kantoormeubilair voor een gezonde werkhouding. De nieuwe producten zijn vanaf 7 oktober beschikbaar in de Belgische IKEA winkels en op IKEA.be. ​ 

 

 

Dynamische motieven voor een gezellige sfeer

Voor de komende herfst heeft IKEA alles in huis om jouw living om te toveren in een gezellige en vooral speelse ruimte. De LIDHULT zitbank is hier de perfecte basis voor. Je hoeft maar te kijken naar deze nieuwe zitbank en je krijgt meteen zin om erin weg te zinken. Daarnaast wil IKEA je helpen om jouw interieur in de bloemetjes te zetten, niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. Met een LEIKNY kussenovertrek of een SARALENA kussen creëer je een visuele explosie van bloemen in je living of slaapkamer. En ook de kleine dingen maken het verschil! De SMAKSINNE set, bestaande uit een dienblad, papieren servetten en placemat maken met hun verschillende bloemetjesmotief je dagelijks leven net dat beetje romantischer.

De GLUMSÖ vloerkleden zijn zalig zacht en uitnodigend voor blote voeten. Met hun levendig monochroom motief in licht- of donkergrijs passen ze moeiteloos in uiteenlopende interieurs én bij elkaar. 

De ultieme Engelse touch

De juiste details maken een ruimte compleet. Het JUNHILD kussenovertrek volgt de ruitjestrend en verfraait jouw interieur. Met zijn ruitmotief in blauw, rood en wit is dit kussenovertrek zo traditioneel als maar kan zijn, zij het met een subtiele variatie van het patroon op de ommezijde. Het is gemaakt van 100% katoen uit duurzamere bronnen. Ook de RYRA lampenkappen volgen de ruitjestrend. Bij het zien van deze lampenkappen laat je geest zich onwillekeurig meevoeren naar de Schotse Highlands. Met hun ruitjesmotief in rood en blauw gaan deze lampenkappen perfect op in de luxueuze kleurenpracht van dit seizoen. 

Hier een bloempje, daar een vlinder, er valt altijd nog iets te ontdekken in het motief van het FILODENDRON dekbedovertrek. Het is geweven uit 100% katoen uit duurzamere bronnen en heeft een hoge draadtelling waardoor het heerlijk zacht aanvoelt op je huid. De herfst staat bij IKEA in het teken van bloemmotieven, en met zijn weelderige kleuren doet het FILODENDRON dekbedovertrek meteen denken aan het Engelse platteland. 

Een werkplek met het oog op de toekomst

IKEA komt in oktober met een volledig nieuw assortiment kantoormeubilair voor een gezonde werkhouding. We brengen tegenwoordig zo veel werkuren zittend door dat het cruciaal is om meer beweging te krijgen in de werkdag.

De IDÅSEN zit/sta bureaus bevorderen een flexibele, gezonde werkhouding en zijn daarom perfect voor kantoorgebruik. Je kan de hoogte van het bureau manueel aanpassen of via een app op je smartphone. Via deze app kan je de verschillende hoogtes programmeren en krijg je ook meldingen wanneer het tijd is om weer even recht te staan.

Bij een bureau hoort natuurlijk ook een stoel, daarom lanceert IKEA de TROLLBERGET kruk, die beweging in je werkdag brengt. Dit type kruk dient als steun bij een actieve houding tussen zitten en staan in. De perfecte aanvulling voor je IDÅSEN bureau vind je in de opbergserie in dezelfde industrieel aandoende stijl. Deze kasten plooien zich naar alle mogelijke nieuwe opbergbehoeften: er is keuze uit hoge of lage metalen kasten met deuren, lades of zelfs met glazen schuifdeuren.

Variëteit in zithouding is alleen maar positief voor het lichaam, vandaar de ALEFJÄLL draaistoelen. Dit zijn IKEA’s eerste ergonomische bureaustoelen in traditionele stijl die je kan instellen op jouw voorkeuren. Deze stoelen, gemaakt van kwaliteitsmaterialen zoals metaal en leder, worden mooi oud: ze zijn dan ook bedoeld om een leven lang mee te gaan.

 

Ontdek nog meer nieuwigheden in het persdossier.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar op de IKEA Media Gallery. ​

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manongerlo@oona.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.