Zet je verzameling in de kijker met de nieuwe SAMMANHANG collectie van IKEA

Souvenirs van verre reizen, actiefiguurtjes uit je kindertijd, handtekeningen van supersterren of een eerste liefdesbrief. We omringen ons graag met dingen die iets voor ons betekenen. Maar hoe bewaar je die kleine spulletjes die een plek in je hart hebben? De nieuwe SAMMANHANG collectie van IKEA wil je helpen om je verzameling beter te doen uitkomen en om hulde te brengen aan jouw verzamelproces. SAMMANHANG zal vanaf 7 augustus 2018 beschikbaar zijn in de IKEA winkels en op IKEA.be

 

Spullen die een verhaal vertellen

Onze bezittingen weerspiegelen onze persoonlijkheid en dragen herinneringen met zich mee die we willen koesteren. En dat is de reden waarom we ze graag laten zien. Persoonlijke dingen zorgen er namelijk voor dat onze huizen net iets huiselijker aanvoelen. Vaak verzamelen we omdat ons dat grote vreugde geeft; omdat het zorgt voor een gevoel van rust in een klein hoekje van deze wereld in chaos. Omdat het heden zo een stukje dichter bij het verleden komt.

En verzamelen is iets wat velen onder ons doen. Uit een internationale studie die IKEA in samenwerking met Mano uitvoerde, blijkt namelijk dat drie op vier mensen iets verzamelde als kind en dat 40% van de ondervraagden zichzelf ook nu nog als een verzamelaar beschouwt. SAMMANHANG erkent dat “al die spullen” meer zijn dan voorwerpen om te bekijken en weg te zetten. Ze verwijzen naar hoofdstukken van je leven en zijn allemaal verhalen die maar wat graag verteld willen worden.

 

Verzamelingen in de kijker

De SAMMANHANG collectie omvat open en gesloten opbergelementen om je meest dierbare spullen uit te stallen en te koesteren. De collectie biedt een scala van de kleinste doosjes tot hele meubelstukken en kwam tot stand in samenwerking met zeven designers. SAMMANHANG is gemaakt van uiteenlopende materialen en laat een kant van het IKEA opberguniversum zien waar je misschien minder mee vertrouwd bent.

James Futcher, Creative Leader bij IKEA, legt uit: “Bij IKEA zijn we bijzonder bedreven in opbergen; we helpen je je spullen heel rationeel te organiseren. Met SAMMANHANG willen we uitzoeken hoe we in contact kunnen komen met het emotionele aspect van opbergen.” 

 

Zet jouw collectie in de verf

Om een antwoord te bieden op die vraag, vroeg IKEA aan zeven designers van over de hele wereld om te kijken naar hoe mensen spullen verzamelen en hoe we gemakkelijker ruimte kunnen creëren voor spullen die iets voor ons betekenen. Dat was het begin van SAMMANHANG, of context in het Zweeds: een eclectische groep opbergers die je verzameling in een context plaatst.

De SAMMANHANG doosjes, gemaakt van transparant glas of gaas, zijn eenvoudige producten die je helpen om kleine spulletjes aantrekkelijk te organiseren in de badkamer, de keuken en de hal, kortom zowat overal in huis. Verder bieden de salontafel, de vitrinekasten en de sierstandaard in de collectie de ideale platformen om jouw verzameling een overzichtelijk plekje te geven en te tonen aan nieuwsgierigen. 

Daarnaast vind je in de collectie ook een wandplank waarop je perfect speciale ansichtkaarten, kleine figuurtjes of originele souvenirs kan uitstallen. Het rekje gebruik je dan weer in de keuken om kruiden ​ een plaats te geven, in de badkamer kan je er nagellak en alle soorten make-up in kwijt. En in de hal is het dan weer de geknipte plek voor sleutels.

 

Ontdek de collectie, die je aanspoort om je meest dierbare bezittingen uit te stallen, in het persdossier.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar op de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manongerlo@oona.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.