Zorg samen met IKEA voor magie in huis!


ZAVENTEM, 4 december 2020 – Ook al vieren we de feestdagen dit jaar lichtjes anders dan andere jaren, IKEA helpt je om de sfeer thuis even magisch te houden. Een creatieve kerst met de kinderen, een romantische oudejaarsavond met zijn twee, of virtueel klinken met je online bubbel... vieren zullen we! Kan je huis nog een vleugje decoratie gebruiken om in feeststemming te komen, of ben je nog op zoek naar dat ene perfecte cadeautje? De feestcollectie en inspiratie van IKEA zorgen deze winter voor dat tikkeltje extra magie. Het volledige kerst- en eindejaarsassortiment is beschikbaar in alle IKEA winkels en op 
IKEA.be.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery waar je ook een overzicht vindt van onze geschenkideetjes in verschillende categorieën (goed-voor-de-portemonnee, duurzaam, kinderen & home-office).

Hoewel de meesten onder ons ernaar uitkijken, durven de feestdagen voor sommigen ook wel een bron van stress te zijn. Daarom deelt IKEA interieur expert Steven heel wat feestelijke tips om je tafel mooi aan te kleden. Zo ga jij stressvrije feestdagen tegemoet!


OH DENNEBOOM

Nu we met zijn allen meer tijd thuis doorbrengen, starten we graag al lekker vroeg en liefst ook over the top met de feestelijke voorbereidingen in huis. Wat dacht je van een creatieve kerst met een alternatieve kerstboom dit jaar? Haal die washi tape boven en kleef een mooi silhouet tegen je muur, bekleed je terras met vrolijke STRÅLA verlichting en hang je kerstballen ditmaal niet aan de boom maar aan de trapleuning. Je kan het zo gek nog niet bedenken, of je hele interieur kan dienst doen als alternatieve kerstboom.

Ook voor leuke cadeautjes hoef je niet ver te zoeken. Je kan de mooiste geschenken creëren met spullen die je reeds in huis hebt. Je huisgenoot zal watertanden bij die zelfgebakken koekjes in de VINTER blikken koekendoos en je zus hoopt al jaren op een stekje van die plant die bij jou zo mooi groeit. 

Een cadeau dat ook nog eens verrassend verpakt is, is nóg leuker om te geven. Wikkel je geschenken in een SANDVIVA theedoek, kussenovertrek of kleurrijk krantenpapier. Niet alleen straalt deze duurzame verpakking veel persoonlijkheid uit, ​ jouw cadeautje is ongetwijfeld het meest originele onder de boom. 


EEN FEESTELIJK AVONTUUR VOOR JONG & OUD

Niets leuker dan met het hele gezin in de voorbereidingen voor de feestdagen te vliegen. Knutsel samen met je kinderen kerstversiering uit dennenappels, of bekijk wie de mooiste origami vogel kan vouwen om in de boom te hangen. Zonder veel moeite heb je meteen een leuke speelnamiddag gepland: wie tekent er geblinddoekt de mooiste ster, wie hangt de meeste ballen op in 1 minuut tijd & wie tekent er de mooiste figuurtjes op zijn inpakpapier?

Na de hulp bij de opbouw, verdienen de kinderen zeker een leuk geschenk onder de boom. Zag je al de leuke JÄTTELIK collectie met pluchen dinosauriërs? Of wat dacht je van de BYGGLEK collectie voor uren speel- en opbergplezier? Om de verbeelding van je kind de vrije loop te laten gaan, heeft IKEA ook een segment met knutsel- en tekengerief om jullie kerstperiode samen creatief door te brengen. Trek je mini-Van Gogh een MÅLA kliederschortje aan en knutselen maar!


FEEST OP JE BORD

Voor de keukenprinsen en -prinsessen zijn de feesten ook de uitgelegen periode om aan het bakken te slaan. De VINTER 2020 uitsteekvormen en een pakje kant-en-klaar peperkoekendeeg zijn alles wat je nodig hebt om de bakfestiviteiten op gang te brengen. Presenteer je heerlijke koekjes op de INBRINGANDE serveerstand en het feest kan niet meer stuk.

Koks in spe doe je veel plezier met leuke kookaccessoires onder de boom. Zo is de IDEALISK meelzeef een handig hulpmiddel voor in de keuken en komt hij meteen van pas om de dessertjes te versieren met poedersuiker.

Berg de restjes van je feestmaal op in 365+ opbergschaaltjes, zodat je er de volgende dag ook nog van kan genieten. Op die manier gaat er niets verloren, want #allebeetjeshelpen.


Ontdek de volledige VINTER & DEKORERA collectie in de uitgebreide persdossiers hieronder:

Persdossier - VINTER

PDF - 147 Mb

Persdossier - DEKORERA

PDF - 23 Mb

Voor productaanvragen, contacteer jolien@oona.be.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Persdienst IKEA België
press.belgium@ikea.com
+32 2 709 15 19

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.