When design celebrates music: discover the new IKEA SPRIDD collection!

When design celebrates music: discover the new IKEA SPRIDD collection!

Limited edition collectie, 7 juni 2017

IKEA is met de nieuwe SPRIDD limited edition collectie helemaal klaar voor het komend festivalseizoen. Na eerdere samenwerkingen met modeontwerpers Katie Eary en Walter Van Beirendonck, is het woonwarenhuis nu in zee gegaan met de Britse fashiondesigner Kit Neale. Hij liet zich inspireren door jongerencultuur en verschillende muziekstijlen. De tijdelijke SPRIDD collectie bestaat uit knallende prints die vertrouwde en nieuwe IKEA producten een verrassend karakter geven. De SPRIDD limited collectie is vanaf 7 juni 2017 verkrijgbaar in de Belgische IKEA woonwarenhuizen. Duid deze datum alvast met stip aan in je agenda voor een onverwachte ontdekking van de collectie!

Stem af op SPRIDD

De in Londen geboren en getogen Kit Neale liep al snel in de kijker toen hij in 2012 het merk lanceerde dat zijn naam draagt. Kenmerkend voor Neale zijn de felle motieven en prints die vaak verwijzen naar het Britse dagelijks leven en de cultuur. Daarmee biedt hij een compleet nieuwe kijk op herenkleding en mannelijke stijl in zijn thuisland. Het merk wordt gezien als een van de hotste nieuwkomers in de Londense modescene

Voor deze samenwerking lieten Neale en IKEA zich inspireren door vier verschillende muziekgenres die samen één collectie vormen waar je niet naast kan kijken. Ga voor een stoere zwart-witte look met de op metal geïnspireerde deelcollectie, dompel je onder in de eclectische wereld van electro dub, waan je in hogere sferen met de psychofunk producten of laat je meeslepen door de kleurrijke beats van de hiphop collectie. Kan je niet kiezen? Laat je leiden door het liedje van de dag! 

Klaar voor de festivals

Hij is klein, opvallend en superlicht: de SPRIDD tent is de perfecte partner tijdens je favoriete festival. De tweepersoonstent is een echte IKEA primeur en een collector’s item voor fanatieke festivalgangers. De tent beschermt je tegen muggen, wind en regen zodat je rustig kan slapen. Verkrijgbaar in de te gekke designs van modeontwerper Kit Neale die je op een drukke festivalcamping goed kan herkennen.

Deze limited collectie is voor iedereen die liever op pad is dan thuis zit. Want waarom zou geweldig design altijd binnen moeten blijven? De handige SPRIDD plunjezak kan overal mee naartoe. De opbergvakken in de plunjezak zorgen ervoor dat je spullen makkelijk terugvindt.

De SPRIDD thermosfles is naast de tent en plunjezak dé must have voor komend festivalseizoen. De stalen fles ziet er fantastisch uit en houdt bovendien je drinken heerlijk fris of lekker warm. Je hoeft namelijk niet de hele dop eraf te halen om in te schenken. 

Laat je alvast onderdompelen in de festivalsfeer via de beelden op de IKEA Media Gallery of ontdek de volledige SPRIDD collectie in het persdossier.

 

Contacteer ons
IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.